Toni Kohosesta Karra-trophy -voittaja – ensimmäistä kertaa urallaan!

Karra-trophy -turnauksen finaalikoitos on käynnissä, vastakkain Roope Korhonen ja Toni Kohonen.

Kohosella on taskussa lajivoitto ulkopelirasteista, mutta Roope Korhonen ei aio helposti taipua: seuraavaksi on hänen vuoronsa valita laji, sillä runkosarja päättyi hänen voittoonsa. Jaksopelinä pelattava porttiinlyönti on luonnollisesti Korhosen valinta.

Ensimmäinen jakso päättyy Kohosen voittoon pistein 4-3. Nyt on Karra-trophy -voittajan titteli lähellä.

Toinen jakso käynnistyy. Kohonen lyö pallon, toisen ja kolmannenkin portista sisään. Joukkuetoveri Antti Hartikainen huomauttaa, että vielä kahdella täysosumalla Kohonen varmistaisi voiton Roopen lyömättä kertaakaan, sillä hän voisi nousta omalla lyöntivuorollaan parhaimmillaankin vain tasoihin.

Ja sen Kohonen myös tekee: kannu ilmaan ja sormi pystyyn, paikka sankaritaruissa on taattu!

– Vähän niin sanotusti puskista ja takaoven kautta tässä tultiin voittajaksi, toteaa Kohonen vaatimattomana.

Täysin yllätyksenä kova kunto ei kuitenkaan tullut, sillä kuluva talvi on sujunut Tonin mukaan harjoittelun kannalta nappiin.

– Talviharjoittelu on sujunut juuri niin kuin on suunniteltukin. Pieniä kolhuja on ollut, joiden myötä on joutunut laittamaan jarruja vähän juoksupuolen harjoitteluun, mutta muuten on mennyt loistavasti.

Kaiken muun mahdollisen urallaan voittanut Kohonen oli ennen tätä päivää vailla Karra-trophy -mestaruutta, mutta nyt hän sen vihdoin saavutti. Helposti voitto ei missään nimessä tullut. Tiukan runkosarjan jälkeen puolivälierissä vastaan tuli Niko Korhonen ja välierissä kellistyi lopulta pronssia pokannut Immo Rautiainen.

– Helpolla ei päässyt kyllä kukaan tänään. Noita puhtaita 2-0 -lajivoittoa ei tullut montaa, Kohonen korostaa.

Tunnelma nousi finaalipäivän muutenkin korkeaksi.

– Oli kerrassaan upeaa draamaa ja taistelua! Lähes jokainen ottelupari venyi pisimmän kaavan kautta. Lisäksi Vuokattihallissa oli hyvä tunnelma, jo tippuneet pelaajat löivät lujaa tahtia ja musiikki pauhasi, pelinjohtaja Mikko korhonen kertoo.

Vaikka Karra-trophy -voitto joukkueen konkarille nyt irtosikin, toppuuttelee Toni silti pesisväkeä tekemästä suurempia johtopäätöksiä kunnostaan.

– Etenijäkuninkuudesta en tule tänäkään vuonna taistelemaan, hän nauraa.

karra-trophy_voittaja_toni_2014

Karra-trophy 2014 -mitalistit:

1. Toni Kohonen
2. Roope Korhonen
3. Immo Rautiainen

Voittajat kautta aikain

Jarkko Kokko (2004), Jani Komulainen (2005, 2012), Mikko Kuosmanen (2006), Roope Korhonen (2007), Mikko Korhonen (2008), Antti Hartikainen (2009-2010, 2013), Jere Vikström (2011) ja Toni Kohonen (2014).

karra trophy sotkamon jymy sotkamo sojy

-AH