Tukku jatkosopimuksia – miltä joukkue näyttää nyt?

Sotkamon Jymy on tehnyt sopimukset Riku Niemen (1 vuosi) sekä Antti Kiiskisen (2 vuotta) kanssa. Heidän lisäkseen joukkueen harjoitusryhmään nousee viime kaudella ansiokkaasti sekä ykköspesisjoukkueessa pelanneita pelimiehiä että B-poikien mestarijoukkueen pelaajia.

Tämänhetkisen sopimustilanteen löydät tiedotteen pohjalta.

Jymyn superpesisjoukkueen vakiokalustoon kahden kauden ajan kuulunut ja sitä ennen juniorijoukkueissa pelanneelle Kiiskiselle oli selvää, missä hän haluaa olla ja pelata.

– Olen halunnut edustaa Jymyä natiaisesta alkaen. Meillä vallitsee joukkueessa loistava yhteishenki, mikä teki jatkopäätöksestä henkilökohtaisesti todella helpon, Kiiskinen ajattelee.

Kiiskinen jatkaa hymyilyään Jymyssä kaksivuotisella sopimuksella.

Vasta 22-vuotiaalle Kiiskiselle pesäpallo on ollut aina kaikki kaikessa, jolla tavoitteet ovat korkealla.

– Jymy on paras paikka opetella pesäpalloa ja kehittyä pelaajana. Haluan olla tulevaisuudessa johtava pelaaja kentällä, joten tähän peilaten tämä kaksivuotinen sopimus on minun kannalta hyvä päätös.

– Tämän lisäksi näin pikkukylän poikana Sotkamo on täydellinen paikka elää ja hengittää, Kiiskinen jatkaa.

Riku Niemi hakee läpimurtoa Jymyn vakiokokoonpanoon.

Harjoitusryhmään nousee tukku pelaajia Jaguars -miehistöstä sekä B-poikien runkopelaajia. Jymyn junioreissa pelannut Aatu Saastamoinen on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen. Saastamoisen lisäksi omista kasvateista harjoitusryhmään nousevat B-poikien mestarijoukkueesta Aapo Komulainen ja Kalle Kuosmanen.

Jymyn pelinjohtajana jatkava Jani Komulainen näkee tilanteen mehukkaana.

– Jo pitkään on ollut nähtävissä, että ykköspesisjoukkueen toimiminen samalla paikkakunnalla kantaa hedelmää ja pelaajapuolella löytyy paljon potentiaalia. Nuorten pelaajien on varmasti helpompi ponnistaa Superpesikseen, kun olosuhteet ja toimintatavat ovat tuttuja jo entuudestaan, Komulainen taustoittaa.

SuperJymy tiedottaa lisää pelaajasopimuksista lähiaikoina.

Syksy pitää sisällään myös muutoksia

Markus Tuikka ja Jere Vikström eivät jatka Jymyn vahvuudessa. Vuosikausia Jymyä edustaneille pelaajille lähtöpäätös oli haikea, mutta omat haaveet vahvistivat ajatusta.

– Uudet haasteet urheilijana vievät minua muualle. Olen saanut pelata Jymyssä kuusi hienoa pesäpallokautta, jotka ovat kasvattaneet minua niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, Tuikka tunnelmoi ja viittaa samalla siihen, että omat tavoitteet urheilijana vaativat uudenlaista ympäristöä.

Markus Tuikka hakee sisäpeliroolia uusista ympyröistä.

– Jotta voin kehittyä lisää urheilijana ja ihmisenä, niin maisemanvaihdos on nyt oman urani kannalta oikea päätös.

Vikström on samoilla linjoilla ja kokee, että uudenlaisella ympäristöllä on hänen uralleen vielä annettavaa.

– Koen, että minulla on vielä pesisvirtaa jäljellä ja parhaat pelit edessä, niin nyt on hyvä hetki kokeilla jotain uutta.

Vikström on kipittänyt Jymyn paidassa runkosarjassa yhteensä 188 juoksua.

Molempien pelaajien ajatuksista paistaa kiitollisuus niin Jymyä kuin ennen kaikkea sotkamolaista pesisyhteisöä kohtaan. Myös SuperJymy Oy haluaa kiittää pelimiehiä yhteisistä vuosista ja panoksesta Jymyn eteen.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2020

Antti Korhonen
Lauri Rönkkö
Matias Litmanen
Joni Rytkönen
Topi Korhonen
Juuso Väisänen
Riku Niemi
Aatu Saastamoinen

2021

Roope Korhonen
Niilo Piiponniemi
Niko Korhonen
Ville Väliaho
Antti Kiiskinen

Kuvat: Jami Ivanoff & Olli Korhonen