Tuoreita sopimusuutisia sekä satsauksia tulevaisuuteen

Sotkamon Jymy on tehnyt sopimukset Riku Niemen (1 vuosi) sekä Juuso Väisäsen (2 vuotta) kanssa. Niemi edusti Jymyä Superpesiksessä jo viime kaudella, kun taas Väisänen pelasi Jymyn ykköspesisjoukkueessa. Harjoitusryhmät löytyvät tiedotteen pohjalta.

Molemmat ovat 21-vuotiaita ja voittivat Jymyn A-pojissa kauden päätteeksi pronssiset mitalit. Niemi haluaa tehdä todellisen läpimurtonsa Superpesikseen ensi kesänä ja on iloinen, että saa jatkaa nimenomaan Sotkamon Jymyssä.

– Kova halu kehittyä pelaajana ja sitä myötä vastuunkantajana. Tavoitteena on myös jatkaa ylöspäin suuntautuvaa kehityskäyrää. Nälkäisenä tulevaa kautta kohti, Niemi vakuuttaa.


Niemi pelasi kesällä 2018 alkukauden Oulun Lipossa ja loppukauden Jymyssä.

Jymyn pelaajarunko on kokenut suuria muutoksia ja edessä siintää uusi aika. Joukkue aloitti yhteisen matkan, harjoittelukauden ensimmäinen päivä kuluvaa kuuta.

– Muutos parissa vuodessa on ollut suuri. Tämä antaa mahdollisuuden tehdä asioita uudella tavalla, mutta asettaa samalla velvoitteen: töitä on tehtävä entistäkin enemmän ja laadukkaammin, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Sotkamon Jymyltä löytyy tulevanakin kesänä joukkues sekä miesten Superpesiksestä että miesten Ykköspesiksestä. Tässä yhtälössä Komulainen näkee paljon kauaskantoisia mahdollisuuksia.

– Jymyssä luodaan nyt pohjaa pelaamiselle huipulla pitkään. Ykkösen/A-poikien harjoitusryhmässä on paljon potentiaalisia superpesispelaajia aina mestaruusjoukkueisiin saakka.


Komulainen valmistautuu toiseen vuoteen Jymyn peräsimessä.

Erityisen tärkeää pelaajien kehittymisen kannalta on myös se, että tulevaisuuden pelaajat ovat lähellä, Sotkamossa.

  Kun ykköspesisjoukkue on lähellä omaa pääsarjajoukkuetta, on sekä pelin, fysiikan että psyykkeen valmennus yhdessä linjassa. Tällöin kynnys nousta Jymyn superpesisjoukkueeseen pienenee, Komulainen toteaa.

Edellä mainittujen sopimuspelaajien lisäksi kahden vuoden sopimukset Jymyn kanssa ovat tehneet Aatu Saastamoinen (s. 2001) ja Aappo Savikoski (s. 2002). Tulevan kauden ajan he edustavat miesten Ykköspesiksessä pelaavaa Ylivieskan Kuulaa sekä Jymyn junioreita.

– Hienoa, että nuoret miehet näkivät Jymyn organisaation parhaana paikkana nousta aikuisten huipulle. Täällä se on heille täysin mahdollista, Komulainen kommentoi.

Ykköspesiksen ja A-poikien harjoitusryhmän valmennuksesta vastaa Teemu Körkkö yhdessä pelaajavalmentajana toimivan Janne Hyvösen kanssa.

  Tavoitteena on taistella kirkkaimmista mitaleista C-A -junioreissa ja tuottaa pelaajia Jymyn edustusjoukkueeseen. Ennen kaikkea niitä pelaajia, jotka kantavat edustusta kirkkaimpiin mitaleihin niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä, Körkkö taustoittaa.


Körkkö on toiminut kaksi vuotta Jymyn 2. pelinjohtajana.

Harjoitusryhmät on tällä haavaa nimetty (listat alla).

– Harjoitusryhmiä ja valmennusta täydennetään mahdollisesti myöhemmin, SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen toteaa.

Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen harjoitusryhmä:

Roope Korhonen
Niko Korhonen
Niilo Piiponniemi
Topi Korhonen
Joni Rytkönen
Antti Korhonen
Markus Tuikka
Lauri Rönkkö
Ville Väliaho
Jussi Korhonen
Riku Niemi
Antti Kiiskinen
Matias Litmanen
Juuso Väisänen

Valmennus:

Jani Komulainen
Saku Komulainen

Sisäpelivalmentaja:

Vesa Tervo

Joukkueenjohtaja:

Juuso Hyvönen

Sotkamon Jymyn ykköspesisjoukkueen ja A-poikien harjoitusryhmä:

Aapo Komulainen
Ale Tschesmenski
Janne Hyvönen (Pelaajavalmentaja)
Juho Jokela
Kalle Kuosmanen
Niko Tuikka
Rasmus Paanenen
Tommi Piirainen
Valtteri Piirainen
Ville Veittikoski
Ville-Veikko Korhonen
Konsta Saaranen
Roni Suontakanen
Julius Veittikoski
Petteri Timonen
Sami Rautianen
Oskari Lukkari
Oskari Partanen (tryout)
Ville Seppänen
Aatu Saastamoinen (Ykköspesis Ylivieska)
Aleksi Heikkilä
Aappo Savikoski (Ykköspesis Ylivieska)
Jere Kemppainen (tryout)
Mikko Lukkari
Misa Märsylä  (Ykköspesis Kuopio)
Niko Märsylä (Ykköspesis Kannus)
Roope Kaipainen

Valmennus:

Teemu Körkkö
Janne Hyvönen

Sisäpelivalmentaja:

Vesa Tervo

Joukkueenjohtaja:

Juuso Hyvönen