Ulkopeli rautaa halliavauksessa

Sotkamon Jymy pelasi ensimmäiset talvikauden harjoituspelinsä Imatralla Joensuuta ja Kiteetä vastaan, voittaen molemmat kamppailut. Mikä huomattavinta, Jymy ei antanut Imatran upouudessa hallissa pelatessaan yhtäkään juoksua vastustajillensa. Rautaista ulkopeliä helpotti tosin myös uuden hallin alusta, joka oli vielä toistaiseksi melkoisen pehmeä ja hidas, mikä näkyi vaikeutena tilanteiden rakentelussa. Tämä sai aikaan myös sen, että molempien otteluiden vuorot pysyivät lähes poikkeuksetta lyhyinä. Joensuun Mailaa vastaan pelattu ottelu päättyi Jymylle lukemin 2-0 (2-0, 2-0), ja Kitee kaatui lukemin 1-0 (0-0, 5-0).

– Kaksi peliä eikä yhtään päästettyä juoksua. Ulkopeli oli todella hyvää ja siihen täytyy olla tyytyväinen. Osaltaan siihen vaikuttivat hankalat olosuhteet, kun pomppu ei noussut ja läpilyöntisääntöä ei tässä hallissa ollut, pelinjohtaja Mikko Kuosmanen arvioi.

Jymyn kokoonpanosta puuttui lauantaina Antti Hartikainen, joka oli sivussa jännetuppitulehduksen vuoksi.

Kosti Rautiainen tarkkavaisena palaverissa. Kostin loistava työskentely etukentällä oli yksi pitävän ulkopelin kulmakiviä lauantaina.
Kosti Rautiainen tarkkavaisena palaverissa. Kostin sähäkkä työskentely etukentällä oli yksi pitävän ulkopelin kulmakiviä lauantaina.

Sisäpeli välähdyksittäin hyvää

Sisäpelissä onnistumiset kasautuivat muutamiin sisävuoroihin. Päivän yksi onnistuja sisällä oli Aki Orava, joka avasi Jymyn juoksutilin Joensuuta vastaan mallikkaalla kumuralyönnillä ja onnistui tämän jälkeen kotiuttamisessa vielä kahteen otteeseen: kumura kertaalleen Joensuuta vastaan ja näpäytys Kiteen etukenttään nostivat Oravan lyötyjen saldon yhteensä kolmeen.

– Aki on nyt harjoitellut ensimmäistä kertaa talvella arkisinkin meidän kanssamme. Olemme pystyneet keskittymään kotiutuksiin ja Aki onkin nyt hyvässä vireessä, Kuosmanen kertoo.

Aki Oravan lyöntivire innoitti Jani Komulaisenkin tituleeraamaan Akia "parhaaksi hallipelaajaksi".
Aki Oravan lyöntivire innoitti Jani Komulaisenkin tituleeraamaan Akia ”parhaaksi hallipelaajaksi”.

Kiteetä vastaan neljä ottelun viidestä juoksusta syntyi heti toisen jakson ensimmäisen aloittavalla. Jymy löi Oravan lisäksi Roopen Korhosen (pallo raakasti väliin), Toni Kohosen (taidokas pudotus 2-jatkeelle) ja Kosti Rautiaisen (2-rajanäppi kunniaan) lyönneillä Kiteelle luun kurkkuun heti jakson alkuun ja tähän pohjois-karjalaiset eivät kyenneet vastaamaan. Ongelmana sisäpelissä ei lopulta ollutkaan hyvällä prosentilla onnistunut kotiuttaminen, vaan tilanteiden teko.

– Jyväskylän hallissa emme ole aikaisemmin pelanneet, joten on mielenkiintoista päästä sinne Halli-SM –alkuturnauksessa. Jyväskylässä alusta on kuulemma kimmoisampi, joten pomppu tulee nousemaan ja peleistäkin tulee varmasti runsasjuoksuisempia, Kuosmanen arvioi.

Jyväskylän alkuturnauksessa vastaan asettuvat isäntäjoukkue Kiri ja Imatralla molemmat harjoitusottelunsa voittanut Hyvinkään Tahko. Ottelut pelataan kahden viikon päästä 9.2. lauantaina.

– Kiri osaa varmasti hyödyntää kotihallinsa olosuhteet ja Tahko osoitti täällä taistelevansa kesällä tiukasti paikasta neljän parhaan joukossa, Kuosmanen ounastelee.

Saku Hakkarainen pelasi Imatralla ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen yhdeksikössä ja toi päivän aikana komeasti kolme juoksua. SuperJymy-debyyttinsä teki Markus Tuikka, joka hänkin toi juoksun.
Saku Hakkarainen pelasi Imatralla ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen yhdeksikössä ja toi päivän aikana komeasti kolme juoksua. SuperJymy-debyyttinsä teki Markus Tuikka, joka hänkin toi juoksun.

Otteluiden kokoonpanot:

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila:

1. Jere Vikström 2v
2. Niko Korhonen 3p
3. Roope Korhonen 3k
4. Immo Rautiainen 2p
5. Aki Orava s
6. Toni Kohonen L
7. Kosti Rautiainen 1v
8. Markus Tuikka 3v (SuperJymy-debyytti)
9. Janne Hyvönen 2k
10. Jani Komulainen
11. Saku Hakkarainen
12. Topi Korhonen
1PJ. Mikko Kuosmanen
2PJ. Mikko Korhonen

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo:

1. Saku Hakkarainen 3v
2. Niko Korhonen 3p
3. Toni Kohonen L
4. Roope Korhonen 3k
5. Aki Orava s
6. Immo Rautiainen 2p
7. Jere Vikström 2v
8. Kosti Rautiainen 1v
9. Janne Hyvönen 2k.
10. Jani Komulainen
11. Markus Tuikka
12. Topi Korhonen
1PJ. Mikko Kuosmanen
2PJ. Mikko Korhonen

Oheisesta videosta löytyy Aki Oravan mietteitä lauantain peleistä!

-AH