Urku auki jaksotauon jälkeen

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 0-1 (2-2, 2-10)

Ottelun tilastot

Sarkkirannan ihme ei uusiutunut tänä suvena, kun Jymy jätti vierasreissullaan Kempeleen pisteittä, tosin hukaten yhden pisteen ensimmäisen jakson päätyttyä tasalukemiin. Jakso oli pitkään käytännössä Jymyn hallinnassa yhden juoksun etumatkalla, mutta Jarmo Viittasen painava 2-jatkekumura karkasi nurmikolle kahden juoksun arvoisesti, minkä jälkeen Jymy tasoitti tilanteen Toni Kohosen viistomailalyönnillä 3-jatkeelle.

– Kun pidetään ekalla jaksolla kaveri juoksuitta kolme vuoroparia ja tehdään 9-10 3-tilannetta, niin kaikkeen muuhun olen tyytyväinen paitsi kotiuttamiseen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen alleviivasi.

Toisen jakson voidaan katsoa ratkenneen jo ensimmäisessä sisävuorossa Jymyn juntatessa taululle neljä juoksua yksittäisillä lyönneillä. Roope Korhonen jäi ensimmäisellä jaksolla yhteen lyötyyn juoksuun, mutta toisella jaksolla mäjäytetyt viisi juoksua takasivat Roopelle ykköspalkinnon.

Mieleenpainuvin Roopen toisen jakson kotiutuksista oli vastustamaton kentänhalkaisu ajolähtötilanteessa. Ainoa asia tuon läpilyönnin ja pajatsontyhjentymisen välillä oli mainosaidan pystytolppa, joka kimmotti palloa takarajan suuntaisesti kuitenkin sen verran, että Niilo Piiponniemi ehti myös 2-pesältä kotipiirin turvaan.

– Löin ratkasupaikoissa ekalla jaksolla huonoja lyöntejä. Tein tauolla hyvin pienen muutoksen ja viivästytin vauhtiinlähtöä hieman. Olin ekalla jaksolla koko ajan ”suussa” lyömässä ja ei osunut mihinkään, Roope analysoi.

Seuraava peli Jymyllä on kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla tiistaina Alajärven Ankkureita vastaan. Ottelu alkaa klo 18.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen