Vahva esitys sadesäässä


Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit 2-0 (6-1, 8-2)

Ottelun tilastot

Koko päivän Hiukkaa varjostanut ukkonen ja toisen jakson sade ei onnistunut sotkemaan Jymyn pasmoja, vaan joukkue otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten Seinäjoella pelatun vieraspelin 12. päivä kesäkuuta. Yleisöä ilahdutti juoksujen, voiton ja varmojen otteiden lisäksi Antti Hartikaisen paluu ulkokentälle, jossa hänet oli nähty viimeksi toukokuussa 15. päivä Hyvinkään Tahkoa vastaan pelatussa vierasottelussa.

– Antti toi selkeästi leveyttä sisäpeliin. Nyt on positiivinen ongelma, että miten ratkaisen nuo kolme ensimmäistä miestä. Siitä jää todella vahva pelaaja toiseen kärkeen, miten keväällä ajateltiinkin tätä sisäpeliä pyörittää, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen iloitsi.

Hartikainen onnistui toisella jaksolla iskemään kauden ensimmäisen kunnarinsa. Kakkoskoppari Henri Heikkisen eteen suunnattu kumuralyönti karkasi räpylän alta aina maisemiin asti.

Jokeripaitaan Jymyllä palasi myös Roope Korhonen, jota huili oli terästänyt: onnistuneita kotiutuksia syntyi neljä kappaletta viidestä yrityksestä.

Voitto pitää Sotkamon tällä hetkellä runkosarjan kakkossijalla pisteen Joensuun Mailan edessä, mutta tappion kokenut Alajärvi tipahti nyt sarjan hännille, kun Jyväskylän Kiri voitti kotipelinsä Seinäjokea vastaan.

– Meillä on nyt vaihtoehtona joko antaa periksi ja katsoa mitä ykkössarjassa ensi vuonna käy tai sitten me yritetään kahta kauheammin ja tehdään kaikkemme, että sarjassa pysytään tai pudotuspeleihin päästään, Ankkureiden kapteeni Aki Orava totesi ykskantaan.

– Sanoin kyllä jo tuossa, että seuraavan kerran tullaan Hiukkaan finaaleissa sitten, Orava jatkoi.

Jymy pelaa seuraavan kerran torstaina Koskenkorvalla. Seuraava kotipeli mitellään Pattijoen Urheilijoita vastaan sunnuntaina 10.7. klo 15.

Huomasitko tätä?

Jymyn parhaana palkittu Niilo Piiponniemi toi ottelussa kaikkiaan 4 juoksua ja nousi etenijätilastossa toiselle sijalle juoksun päähän kärkeä pitävästä Sami Haapakoskesta. Haapakoskella tuotuja on 40 ja Piiponniemellä 39.

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo