Välilyönneillä välipelin voittoon

Tietokilpailukysymys:

Millä idioottivarmalla lyönnillä saattoi torstai-iltana Pattijoella tehdä pesäpallo-ottelussa kaiken olennaisen kentällemenosta kotiutuksiin?

Keskipompulla.

Rännärin kenttä yhdistettynä paahtavaan helteeseen oli tällä kertaa niin järkyttävän kimmoisassa kunnossa, että toisella jaksolla Jymy rupesi hyödyntämään sen ominaisuutta kirjaimellisesti lähes joka tilanteessa: ensin mies ykköselle, sitten kakkoselle ja vieläpä kolmoselle, kaikki keskipompulla.

Kotiutuksetkin olisivat varmasti suttaantuneet mainiosti keskipompun turvin, mutta tällä kertaa moinen tilaisuus jäi käyttämättä, sillä jok’ikinen ottelun lyöty juoksy syntyi välilyönnillä. Juoksuja ei lyöntikelistä huolimatta kuutta enempää syntynyt, jaksojen ja koko ottelun mennessä Jymyn nimiin 2-0 (3-0, 3-0).

– Pelin henki oli tänään sisäpelissä yksinkertainen. Kenttä oli kovempi kuin osasin odottaa. Ei tarvinnut pallon kuin johonkin kohtaan kaaren paremmalle puolelle kopsahtaa ja vaihto oli selviö, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen hämmästeli.

Roope Korhonen löi ottelussa kaksi juoksua ja hänet palkittiin Jymyn parhaana. Kultakypärä tulee olemaan Roopella päässä nyt kolmatta peliä putkeen.
Roope Korhonen löi ottelussa kaksi juoksua ja hänet palkittiin Jymyn parhaana. Kultakypärä tulee olemaan Roopella päässä nyt kolmatta peliä putkeen.

Potentiaalia oli isompaankin juoksumäärään, kuten tiistaina Hiukassa, mutta kova ottelutahti ja raskas keli veivät pelaajilta veronsa.

– Tuntui, että tänään oli vähän tällainen välipeli. Kentällä nähtiin aika väsyneet joukkueet vaikka kuitenkin tällainen lyöntikeli oli tarjolla, Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen naurahti.

Kenties erikoisin tilanne nähtiin ottelun ensimmäisellä jaksolla Jymyn ulkovuoron aikana, kun ajolähtötilanteessa kotipesästä karannut kysymysheitto karkasi mainosaidan kautta suojaverkkojen yli katsomoon asti. Kolmosella seissyt Pattijoen Jussi Kemilä ei hievahtanutkaan ja kun vielä yleisön puututtua peliin koskemalla palloon ja tuomarin nostettua kätensä siirretyn ratkaisun merkiksi (tämä usein tietää varmaa juoksua) Kemilän aikomus ei edelleenkään ollut edetä, säilyi tilanne Pattijoen kannalta juoksuttomana.

Seuraava Jymyn peli on kotikentällä Hiukan pesäpallostadinilla tulevana sunnuntaina 13.7. Jyväskylän Kiriä vastaan. Tuo peli alkaa klo 17.

Ottelun tilastot

-AH