Valintakierrosten valtikka Jymylle

Kahden Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välisen valintakierrosottelun pisteet menivät Jymyn eduksi 4-2, kun se voitti Vimpelin vierasottelussa Saarikentällä jaksoin 2-0 (4-2, 3-1). Edellinen kohtaaminen Hiukassa päättyi Vedon tiukkaan voittoon kotiutuskisassa ja vaikka tälläkin kertaa ottelu oli äärimmäisen tasainen, ei Jymy jättänyt selittelyille sijaa, sillä kainuulaiset veivät 3-tilanteetkin nimiinsä 19-5.

– Lämpötila tippui alle kahdenkymmenen ja välittömästi pelin luonne muuttui sisäpelissä. Pomppua ei päästy nyt lyömään ja se osoitti heti vahvuutemme ulkopelissä, Kuosmanen arvioi.

Jymyn ykköspalkittu Antti Hartikainen oli samaa mieltä.

– Takatilanteet menivät tänään selkeästi meille, nyt ei ollut sen pomputtomuuden ansiosta sellaista painostusta. Saimme kapuloita rattaisiin, Hartikainen komppasi.

Lukkarit vastakkain. Torstain loukkaantumisesta huolimatta Huuskonen kykeni palaamaan lautasen ääreen sunnuntain ottelussa.
Lukkarit vastakkain. Torstain loukkaantumisesta huolimatta Huuskonen kykeni palaamaan lautasen ääreen sunnuntain ottelussa. Mailan varressa toisen jakson voittojuoksun lyönyt Toni Kohonen.

Huuskonen palasi lautasen ääreen

Hiukassa nilkkansa loukannut Hannu Huuskonen palasikin ennakkotiedoista poiketen lautasen ääreen, joskin heti ensimmäinen vuoro aiheutti hänelle harmaita hiuksia. Nopean takatilanteen Jani Komulaisen lyöntivuorolla harhaheitolla rakentanut Jymy sai vapaataipaleella avausjuoksunsa, kun ensin matalaksi tuomitun syötön jälkeen Huuskonen syöttö tuomittiin uudemman kerran vääräksi pallon tippuessa tällä kertaa syöttölaudan viereen.

– Huuskosen loukkaantuminen näytti paljon pahemmalta kuin mitä se olikaan, Vimpelin pelinjohtaja Risto Ojanperä selvitti.

Kotiyleisö räjähti riemuun seuraavissa vuoroissa Janne Mäkelän ja Matias Rinta-Ahon välilyönneilllä, mutta onnistui kuin onnistuikin kimmertämään rinnalle ja ohitse neljännen vuoroparin tasoittavalla. Ensin Roope Korhosen saumalyönti karkasi 3-polttaja Severi Lassilan räpylän alta koppari Henri Puputille asti ja tämän jälkeen ratkaisevan niitin pamautti Immo Rautiainen kumuralyönnillään, joka karkasi koppari Teemu Isokedon räpylän kautta aina Savonjokeen asti. Voittojuoksun toi Toni Kohonen.

Jakso päättyi näin Immon kunnarin juhlintaan 3-pesällä.

Jere Vikström tuulettaa toisen jakson avausjuoksua. Taustalla juoksun lyönyt Kosti Rautiainen.

Kuosmanen: ”Ei vastustaja tänään parhaimmillaan ollut”

Toinen jakso pysyi tasatilanteessa neljänteen vuoropariin asti. Ajolähdössä lyömään tullut Toni Kohonen löi hengästyttävän taidokkaan varsilyönnin aivan 1-rajan päälle ja Niko Korhonen pääsi livahtamaan kotipesän turviin, jonka jälkeen uuteen ajolähtöön lyömään tullut Roope Korhonen onnistui kotiuttamaan Topi Korhosen, tälläkin kertaa 3-polttaja Severi Lassilan avustuksen myötä: tilanne 3-1. Nämä olivat myös loppulukemat.

– Ei vastustaja tänään parhaimmillaan ollut. Tuo kärkikaksikko (Haapakoski-Puputti), joka yleensä jyrää, ei tänään jyrännytkään ja se vaikeutti heidän peliään, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertasi.

Ojanperä oli eri mieltä pomppupelin poisjäännistä.

– Kyllä tuo kenttä oli sellainen, että siinä olisi pompulla päässyt pelaamaan. Perussuoritukset vaihtotilanteessa kusivat alle, Ojanperä harmitteli.

Jymy jatkaa näin voiton myötä sarjakärjessä, Vimpeli on toisena kolmen pisteen päässä. Pelit jatkuvat Jymyn vierasottelulla tiistaina Hyvinkäällä Tahkoa vastaan, joka on kahden Kouvolalle koetun tappion jälkeen kipeästi pisteiden tarpeessa.