Valtteri Timonen soittaa Hiukassa Hurriganesia OP Kevytyrittäjänä

Kaupallinen yhteistyö OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Sotkamon Jymyn ottelutapahtumien keskiössä on tietysti itse peli, mutta tapahtumaan liittyy paljon muutakin. Yksi keskeisimmistä ja samalla haastavimmista tehtävistä on musiikin soittaminen ja tunnelman ylläpitäminen musiikin tai kannatuslaulujen avulla. Jymyn kotiotteluissa nykypäivänä lainausmerkeissä ”levyjä soittaa” Valtteri Timonen, joka laskuttaa työstään Jymyä OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta.

Jymyn junioreissa pesäpalloileva Timonen vastaa siitä, että Get On pauhaa Jymyn tehdessä juoksun. Toisaalta DJ:n työtehtävät eivät rajoitu vaan tunnelman ylläpitämiseen tai juoksubiisien soittamiseen, vaan mukaan mahtuu myös äänimainoksia eli niin kutsuttuja kaupallisia tiedotteita sekä yhteispeliä ottelukuuluttajan kanssa siitä, mitä milloinkin stadionin ämyreistä kajahtaa.

Näkymät kentälle DJ:n työpisteen takaa.

– DJ:n tulee olla koko ajan työtehtävien tasalla pelin aikana, koska muuttuvia tekijöitä on erittäin paljon. Milloin kuuluttaja tarvitsee äänellensä tilaa tai milloin peli on niin nopeaa, että musiikin pysäyttämisen kanssa pitää olla todella tarkkana, Superjymy Oy:n markkinointipäällikkö Olli Korhonen toteaa.

– Haastavin tehtävä on ilman muuta miellyttää jokaista katsojaa, eikä siinä voi onnistua kukaan. Jymy haluaa tuoda peleihinsä tunnelmaa soitattamalla laaja-alaisesti eri musiikkigenrejä ja jaksottamalla niitä pelin eri vaiheisiin, Korhonen jatkaa.

Timonen haluaa, että yleisö viihtyy ja pyrkii musiikilla yhdistämään peliä, pelaajia ja yleisöä.

– Myös pelaajilla on toiveita, mitä he haluavat pelin tuoksinnassa kuulla. Peliin ja tilanteeseen pitää muutenkin reagoida: tiukoissa paikoissa ajetaan eetteriin vaikka perinteinen Jymylaulu tai sitten jos kuulostaa siltä, että yleisö antaa vastustajalle sisävuorossa yhtäjaksoisesti painetta, niin musiikit heitetään syrjään kokonaan, Timonen taustoittaa.

Tänä vuonna 19 vuotta täyttävä Timonen on toiminut OP Kevytyrittäjänä vasta varsin vähän aikaa, mutta on ollut tyytyväinen palveluun ja nykyisen työnteon ohella näkee ennen kaikkea mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

– Olen työelämässä aika alkutaipaleella, minkä lisäksi pesäpallo näyttelee myös merkittävää osaa arjessa. Siinä mielessä tällainen keikkaluontoinen työ sopii hyvin minun arkeen ja antaa mahdollisuuden tehdä töitä myös muille toimeksiantajille nyt ja tulevaisuudessa.

DJ Timosen tulee huomioida ottelukuuluttaja Joni Lauronen omassa tekemisessään.

OP Kevytyrittäjä -palvelu antaa yrittäjälle vapauden laajentaa tapoja työnteon suhteen ja toisaalta suunnitella ansaintaa sekä vastuunkantoa. Timonen kokee, että tämä on omiaan juuri hänelle, nuorelle työntekijälle, joka haluaa tehdä töitä myös yrittäjäluonteisesti.

– Omista asioista, kuten laskuttamisesta huolehtiminen ja sen aikatauluttaminen, pakottaa suunnittelemaan elämää, mikä on hyvä asia. Myös se, että pystyn jatkossa tekemään monipuolisesti, erilaisiakin töitä OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta.

Valtteri Timonen soittaa jatkossakin Hiukassa hittejä 80-luvulta tähän päivään, ja tietysti Hurriganesia. Voit tutustua OP Kevytyrittäjä -palveluun täällä!