Veto kaivoi voiton joesta

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (3-1, 10-6)

Ottelun tilastot

Vimpelin Veto katkaisi tappiollisten finaaliotteluiden putkensa kotilyleisönsä edessä Saarikentällä. Edellisen kerran Vimpeli otti otteluvoiton syksyllä 2011 pelatun finaalisarjan kolmannessa ottelussa 10. syyskuuta Hiukan pesäpallostadionilla. Sisäpeliinsä Jymy ei kaatunut, juoksuja syntyi ottelussa yhteensä seitsemän kappaletta, mutta päästettyjen juoksujen sarakkeeseen merkkautettiin 13 juoksua, mikä siivitti kotijoukkueen loppuottelusarjan avausvoittoon.

– Kun häviää, niin se olisi vähän niin kuin löisi turhaan juoksuja, Jymyn ykköspalkittu, viisi juoksua ottelussa lyönyt Roope Korhonen hymähti.

Roope piti sisäpelissä soihtua korkealla. Kaikki viisi juoksua syntyivät erillisillä lyönneillä ja skaalaa löytyi aina näpyistä välilyönteihin asti.

Toisella jaksolla Jymy aloitti ryminällä lyömällä avausvuoroon heti kaksi juoksua näpäyksillä, mutta Vimpelin onnistui tasoittaa peli heti tasoittavalla vuorolla, mutta todellinen ratkaisu syntyi kunniajuoksujen myötä. Ensin Mikko Rantalahti yllätti Niilo Piiponniemen takarajalle suuntautuneella kumurilyönnillä ja seuraavassa vuorossa Mikko Kanala löi vastustamattomasti pallon 2-jatkeelta jokeen. Tämän jälkeen juoksuja syntyi vielä kumpaiseltakin joukkueelta, mutta nämä olivat lähinnä kosmeettisia muutoksia ottelun lopputulokseen.

Loppuottelusarja jatkuu heti huomenna sunnuntaina Hiukan pesäpallostadionilla klo 16. Tervetuloa kannustamaan, kaikkien panos on tärkeä!

-AH