Veto naarasi vierasvoiton Jymystä

Vimpelin Veto otti Sotkamon Jymystä ensimmäisen voiton sitten syksyn 2011, kun se voitti Sotkamon Jymyn äärimmäisen jännittävässä, kotiutuskisaan venyneessä ottelussa jaksoin 2-1 (9-1, 1-7, 0-0, 3-2). Tämä oli joukkueiden välillä pelatuista kuudesta viimeisestä kohtaamisesta jo neljäs kerta, kun voittaja haettiin kotiutuskisasta asti.

Vimpeli sai peliin todellisen räjähdysalun, kun se paukutti heti avausvuorossa taululle äärimmäisen tylyt lukemat: 6-0. Lyönneissä ei jossiteltavan sijaa jäänyt, sillä lähestulkoon kaikki olivat täysin ottamattomia palloja. Ketsuppipullon avasikin heti Vimpelin ykköspalkittu Sami Haapakoski, jonka pystymailalyönti 2-jatkeelta painui maisemaan kunnarin arvoisesti.

– Tärkeintä tämä voitto on meille henkisesti. Tiukkoja taistoja nämä ovat olleet aina, mutta emme ole pystyneet kääntämään meille sitä peliä voitoksi. Tällä kertaa se tuli, Haapakoski toteaa huojentuneena.

Toisella jaksolla peli kääntyi sitten aivan päälaelleen. Roope Korhosen avausjuoksun jälkeen toisessa vuoroparissa Vimpeli sai kylmää vettä niskaansa niin ikään kuuden juoksun voimin, eikä Jymynkään juoksuihin mahtunut kuin pari lahjoitusta Vimpelin osalta.

– Ensimmäinen jakso lähti niin kuin sen ei pitänyt lähteä. Toinen jakso oli meiltä kuitenkin ilmeeltään sellaista peliä niin kuin se näissä otteluissa kuuluukin olla.

Toisella jaksolla Vimpeli oli muutenkin epäonnekas, kun lukkari Hannu Huuskonen loukkasi nilkkansa ja joutui jättämään pelin kesken. Pelin loppuun Huuskosta tuurasi Perttu Hautala.

Roope Korhonen oli kotijoukkueen ykköslyöjätykki neljällä lyödyllä juoksulla. Tähän joukkoon mahtui vielä yksi aivan ottamaton kentänhalkaisu kopparien välistä, mutta Vedon kanssa otollisessa paikassa sijainneet mainosaidat jättivät juoksut yhteen.
Roope Korhonen oli kotijoukkueen ykköslyöjätykki neljällä lyödyllä juoksulla. Tähän joukkoon mahtui vielä yksi aivan ottamaton kentänhalkaisu kopparien välistä, mutta Vedon kanssa otollisessa paikassa sijainneet mainosaidat jättivät juoksut yhteen. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Kuosmanen: ”Pienet asiat ratkaisevat”

Supervuoro pelattiin edellisen kamppailun tavoin juoksuitta, vaikka Jymyn Mikko Korhosella oli kyllä paikka lyödä joukkueensa 1-0 -johtoon. Pallo tippuikin Mikon mailasta väliin, mutta yleisön harmiksi etenijä jäi kolmospesälle.

– Nämä pelit ovat pidemmän aikaa jo olleet sellaisia, että pienet asiat ratkaisevat. Harmittamaan jäi tuo supervuoroparissa väliin lyöty pallo ja siinä sitten vähän merkkisakkauksia. Se tuli pahaan paikkaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen harmitteli.

Kotiutuskisassa Jymy onnistui kahdesti. Ensin Aki Orava ja heti perään Kosti Rautiainen kotiuttivat vuorollaan etenijän kotipesään ykkösrajanäpäyksillä. Tästä huolimatta Vimpeli kampesi rinnalle ja ohi, kun ensin Rantalahden 2-saumaan sijoittuneen sivalluksen palautusheitto karkasi kotipesän ylitse ja tämän perään tasoitus ja voittojuoksu syntyivät samasta tilanteesta: Antti Kuusiston välilyönti karkasi koppari syöksykoppia tavoittaneen Mikko Korhosen räpylän alta kauas tartanin taakse ja juoksun tuoneen Henri Puputin lisäksi Kuusisto itse kiersi kunnarin.

– Näissä kekkereissä kaksi on aika paljon. Olimme kovassa sillassa, mutta täytyy olla erityisen tyytyväinen siihe, että pystyimme viimeinkin kotiutuslyöntikilpailussa voittamaan. Peli olisi voinut kääntyä ihan kummalle tahansa, Vimpelin pelinjohtaja Risto Ojanperä totesi.

Uhkaavasta säästä huolimatta Hiukkaan oli saapunut runsaslukuinen yleisö (2356). Tunnelma katsomossa alkoi loppua kohden olla jo yhtä kiihkeä kuin Kantiksen karaokeilloissa!
Uhkaavasta säästä ja ukkosen jylinästä huolimatta Hiukkaan oli saapunut runsaasti yleisöä (2356). Tunnelma katsomossa alkoi ottelun edetessä olla jo yhtä kiihkeää (ellei jopa kiihkeämpää, jos mahdollista) kuin Kantiksen karaokessa!

Jymy jatkaa tappiosta huolimatta sarjakärjessä tasapisteissä Vimpelin kanssa, sillä kainuulaisilla on yksi kolmen pisteen otteluvoitto enemmän tilillään. Sarja jatkuu toisella valintakierrosottelulla Vimpelissä sunnuntaina klo 13.

Ottelun tilastot

-AH