Veto napsun verran parempi hellepelissä

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 2-0 (5-4, 5-4)

Harjoituspelien sävyttämä viikonloppu käynnistyi tappiolla erittäin helteisellä Saarikentällä. Kotijoukkue Veto vei pidemmän korren kuuman ottelusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa niukasti, mutta ansaitusti lukemin 2-0. Lehtereille oli kerääntynyt nelisensataa pesisjännäriä.

Jymy asteli kiilaan harjoitus- ja hallipeleistäkin tutulla koostumuksella ja tällä kertaa hutunkeiton korvannut kolikonheitto meni kotijoukkueen eduksi. Jymy pääsi avaamaan pelin sisältä ja onnistuikin, kun jokeri Roope Korhonen tykitti Joni Rytkösen kotiin. Jymyllä oli tilannetta, mutta lisäjuoksuja ei kuitenkaan nähty.

Kotijoukkue tuli kovalla sykkeellä tasoittavalleen, kun Matias Rinta-aho avasi kotijoukkueen pellit kakkosluukkuun suuntautuneella läpärillään, jota seurasi Jymyn ulkokentän nukahdus hetkeä myöhemmin. Näin Vimpeli karkasi 3-1 -johtoasemaan.

Seuraavassa kahdessa vuorossa molemmat joukkueet onnistuivat kerran per vuoro ja näin jakson lopulliset ratkaisuhetket nähtiin neljännen aloittavalla, jossa Jymyn kapteeni Roope Korhonen onnistui lyömään kolmannen juoksunsa ensimmäiselle jaksolle. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, kun lopulta pelituomarin kaksi pitkää puhallusta päätti ensimmäisen jakson Vedon voittoon tiukasti 5-4.

Roopen ruuti oli kuivaa, mistä osoituksena neljä lyötyä juoksua.

Yleisesti ottelua kuvasti pienet huolimattomuusvirheet räpylässä, mitkä avasivat peliä molempien joukkueiden osalta.

Toisella jaksolla alku oli hieman tunnustelevaa puolin ja toisin, mistä kertoo muun muassa se, että juoksuja saatiin odottaa aina kolmanteen vuoroon saakka. Sitten kun juoksuhanat lopulta avautuivat, niin juoksuja tulikin liukuhihnalta. Vedon ykköspalkittu Janne Mäkelä avasi juoksutilin kolmannen aloittavalla, mutta neljännen aloittavalla Mäkelän kova, kolme juoksua tuottanut sivallus kakkosluukkuun vei Vedon jo 5-0 johtoon.

Jymy tuli neljännen täyttävään tukalasta tilanteesta. Riku Niemi herätti kuitenkin toivon kipinän 1-tilanteen kovalla vaakamailalyönnillä koppareiden väliin. Tästä tuloksena kunnari ja yksi tavallinen. Tämän jälkeen Korhosista Antti ja Roope toivat Jymyn jo juoksun päähän, mutta huolimattomuusvirheet, kuten kopinnostopalot tukehduttivat jo varsin mallikkaan kirin.

Riku Niemi sai tuulettaa kunnariaan toisen jakson lopulla.

Harjoitusottelusarja jatkuu huomenna niin ikään Vimpelin Saarikentällä klo 13. Ottelu on nähtävissä JR-TV:stä viiden euron hintaan, lue täältä lisää!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen