Vielä kerran pojat!

Viimeistä kautta pelaajana tahkoava Mikko Korhonen odottaa sunnuntaina käynnistyviä miesten Superpesiksen loppuotteluita innolla.

Mikko Korhonen on kummallinen pesäpalloilija.

Mies saattaa töröttää kaarella monta vuoroa lähes toimettomana, mutta sitten kun on aika toimia, jättää hän harvoin tilanteen hyödyntämättä. Käynnissä olevissa miesten Superpesiksen pudotuspeleissä Korhonen on lyönyt tähän mennessä kymmenen juoksua, mikä on toiseksi eniten koko Jymyn joukkueesta.

Miten pelaaja, jolle tilanteita tippuu harvakseltaan, voi olla valmiina tositoimiin, vaikka oman lyöntivuoron ilmaantuminen kestäisi pitkään?

– Asia on tiedostettava ja siihen on asennoiduttava. Syy epäonnistumiselle ei saa olla vähäiset lyöntivuorot, Korhonen valottaa.

– Pyrin jo harjoituksissa pääsemään siihen mentaaliseen tilaan, että olen valmis vaikka ensimmäinen paikka tulisi toisen jakson kolmannessa vuoroparissa. Näissä tilanteissa ei ole kuin voitettavaa, hän jatkaa.

Löytyykö tämänhetkiselle vireelle kuitenkin jokin erityinen syy?

– Syitä on varmasti monia. Yleisesti pidän otteluiden juonesta pudotuspelimaailmassa, kun yhdellä suorituksella on enemmän merkitystä. Olen myös tehnyt asioita hyvällä pieteetillä, lataus ja valmistautuminen ovat olleet kohdallaan ja yrityksiäkin on sattunut kohdalle, viimeistä kauttaan pelaava Mikko pohtii.

Kakkoskärjen pienten roolien suuret miehet: Sotkamon Mikko Korhonen ja Vimpelin Tuomo Lönnmark.

Kakkoskärjen pienten roolien suuret miehet: Sotkamon Mikko Korhonen ja Vimpelin Tuomo Lönnmark.

”Mielenkiintoisia kokoonpanomuutoksia”

Vastaan sunnuntaina alkavissa pudotuspeleissä astelee Vimpelin veto, joka joutui välieräsarjassa selkä seinää vasten, kun Pattijoki otti toisen peräkkäisen voiton ja oli vain voiton päässä loppuottelupaikasta kotikentällään seuraavana päivänä.

Jotain tapahtui kuitenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Vimpelin leirissä: muutama muutos kokoonpanoon ja Vimpeli suorastaan murskasi Pattijoen kahdessa seuraavassa ottelussa. Vimpeli sai aikaan noissa peleissä yhteensä 32 juoksua ja päästi ainoastaan kaksi kappaletta. Vimpelin sisäpeli viliseekin valtakunnan ykköspelaajia, sillä etenijätilaston voitto, kärkilyöntitilaston voitto ja lyöjätilaston voitto jäivät kaikki Järviseudulle.

Mikko Korhonen odottaa loppuottelusarjasta äärimmäisen mielenkiintoista ja uskoo, että lääkkeet näiden pelureiden kiinniottoon on olemassa.

– Vimpeli teki mielenkiintoisia kokoonpanomuutoksia, kun Teemu Isoketo vaihdettiin kärjeksi. Hän on liukas kaveri, mutta on Haapakoskeen verrattuna kiinniotettavissa.

– Toisaalta Haapakoski numerolla kaksi luo ulkokentällemme erilaisia mahdollisuuksia, kun meidän ei tarvitse odottaa, että Toni (Kohonen) hoitaisi pallon laittomaksi lukkarin tontilla, kuten silloin, kun Puputti pomputtaa numerolla kaksi, Korhonen pohtii.

Korhosen mukaan vaihtotilannepelaaminen nousee näissä tilanteissa ratkaisevaan rooliin. Molemmat joukkueet tulevat luultavasti välttelemään pomppulyöntejä, sillä aikaisemmat syksyt ovat osoittaneet, että pomppupeliin lähtemisessä on epäonnistumisen vaara.

Kävi miten kävi, puitteet huikealle loppuottelusarjalle ovat pystyssä.

Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat toisensa Miesten Superpesiksen loppuotteluissa. Ensimmäinen finaaliottelu pelataan Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina 1.9. klo 16. Ennakkolippuja on ostettavissa Kajaanissa K-Citymarketin infopisteeltä, Sotkamossa Intersport Piipposesta ja Kahvila Murusesta sekä Vuokatissa Sokos Hotel Vuokatista, Angry Birds Activity Parkista ja Holiday Club Katinkullasta. Muista myös ennakkolipun ostaneita koskeva ”Kaikki Jymyn puolesta” -fanipaitakampanja.

Sotkamon ja Vimpelin väliset titaanien taistot eivät ole jättäneet tänä kesänä ketään kylmäksi. Elokuun alussa joukkueiden viimeistä kohtaamista runkosarjassa seurasi yhteensä 3217 katsojaa!

Sotkamon ja Vimpelin väliset titaanien taistot eivät ole jättäneet tänä kesänä ketään kylmäksi. Elokuun alussa joukkueiden viimeistä kohtaamista runkosarjassa seurasi yhteensä 3217 katsojaa!

Muistatteko vielä pudotuspeliaddiktin?

Finaalien otteluohjelma:

su 01.09. klo 16.00 Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto
la 07.09. klo 16.00 Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy
su 08.09. klo 16.00 Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto

TARVITTAESSA:

la 14.09. klo 16.00 Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy
su 15.09. klo 16.00 Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto

-AH