Vierasvoittotili auki Alajärven kustannuksella

Alajärven Ankkurit – Sotkamon Jymy 0-2 (1-3, 2-3)

Ottelun tilastot

Välilyönnit olivat valttia sunnuntai-iltapäivänä Alajärvellä Kitron stadionilla, kun Jymy sai napattua itselleen kesän 2015 ensimmäisen vierasvoiton. Yhtä vajaa kaikki ottelun yhdeksästä juoksusta syntyivät välilyönneillä ja kotiutuksia kertyikin Jymyn osalta tasaisesti.

– Tuskaa aiheuttaa se, ettei tänään tullut voittoa tai pisteitä. Työparit ja yhteistyö meillä ei vielä toimij siihen meidän pitää pureutua ensi viikolla, Alajärven pelinjohtaja Matti Iivarinen kertoi.

Vaikka Alajärvi siirtyikin Sami Mikkolanahon upealla kumurilyönnillä johtoasemaan ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa, nousi Sotkamon Jymy rinnalle ja ohi Toni Kohosen johdolla. 39-vuotias Kohonen jallitti Ankkureiden kaarta taktisilla väärillä useammankin kuin kerran ja löi pallon vastustamattomasti väliin kahteen otteeseen. Kohonen on nyt kolmessa ensimmäisessä pelissä lyönyt yhteensä 7 juoksua.

– Tästä pitää vielä oppia paljon, mutta kunhan tässä pelirytmiin päästään, niin eiköhän ne asiat mieleen aina juolahda, Kohonen pohti.

Alajärvi ei helpolla nahkaansa myynyt, sillä toisellakin jaksolla joukkue huudatti kotiyleisöä ja nousi (jälleen kerran) Sami Mikkolanahon välilyönnillä tasoihin kolmannen tasoittavalla. Roope Korhosen ja Kosti Rautiaisen välilyönnit (kappas kummaa) nostivat kuitenkin Jymyn turvallisen tuntuiseen 3-1 -johtoon, jota ei keikauttanut edes Juha-Matti Matilaisen kumurilyönti väliin (voiko niitä juoksuja muualta lyödäkään?), sillä Jaatisen viimeinen lyönti epäonnistui ja viimeinen palo naarattiin kakkospesältä.

– Voittoon olen ennen kaikkea tyytyväinen, mutta varsinkin toisen jakson viimeisen vuoroparin muutamalla kovalla yksilösuorituksella on sellainen asia, joka osoitti joukkueen venymiskykyä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen iloitsi.

Seuraavaksi Jymy valmistautuu Roadtrip-kiertueelle. Torstaina pelataan ottelu Helsingin Meilahdessa Hyvinkään Tahkoa vastaan ja perjantaina Tampereella Kaupin pesäpallostadionilla Vimpeliä vastaan. Molemmat ottelut alkavat klo 18. Lisätietoja löytyy tätä linkkiä painamalla.

Korhoset Mikko (mustissa vasemmalla) ja Roope (kultakypärä päässä) aikalisäneuvottelussa. Roope löi Kohosen tapaan sunnuntaina kaksi juoksua.
Korhoset Mikko (mustissa vasemmalla) ja Roope (kultakypärä päässä) aikalisäneuvottelussa. Roope löi Kohosen tapaan sunnuntaina kaksi juoksua.

Tiesitkö tätä?

Toni Kohonen listasi pelireissulla parhaimmat pompunlyöjät hänen peliuransa ajalta. Lista muodostui seuraavanlaiseksi satunnaisessa järjestyksessä:

Heikki Litmanen
Tommi Murto
Teemu Haataja

Roope Korhosen virallinen etunimi ei suinkaan ole Roope, vaan Mikko. Kokonimi on Mikko Robert Korhonen, joten Jymyn joukkueessa onkin kahden Niko Korhosen lisäksi myös kaksi Mikko Korhosta. Siinäpä teille pähkäiltävää!

-AH