Viikonloppuna kaksi harjoituspeliä: ”Sää näyttelee isoa roolia”

Jymy avaa ulkokauden pelillisissä merkeissä viikonloppuna, tarkemmin sanottuna perjantaina ja lauantaina kahden harjoituspelin myötä.

Molemmat ottelut pelataan Jymyn kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla; perjantaina vieraaksi saapuu Kiteen Pallo klo 17 ja vappuaattona pelataan jo klo 12, jolloin Jymyn vieraana nähdään sarjanousija Oulun Lippo.

– Sanotaanko näin, että tämä sää näyttelee nyt isoa roolia, vuoden 2013 tehotilaston voittaja Roope Korhonen linjaa.

– Jos on sitä säätä kun on luvattu, eli lämmintä, niin sitten on oikein mukava pelata. Arktiset olosuhteet taas vaikuttaa pelin tasoon niin, että siitä tulee sellaista loukkaantumisten välttelyä, Roope jatkaa.

hiukka hiukan pesis pesisstadion stadion pesäpallo pesäpallostadion sotkamo
Skeptisyys säätä kohtaan ei ole aivan tuulesta temmattua, sillä viime vuonna ennen vappua Hiukka oli peittynyt lumivaippaan. Nyt lämpötila huitelee ennusteen mukaan viidentoista asteen paikkeilla.

Pelituntuman hakeminen lähestyvää sarjakautta varten nousee kuitenkin Korhosen puheissa harjoituspelien suurimmaksi anniksi. Joukkueen ryhmitys sarjaa varten selviää harjoituspelien aikana.

– Nämä kolme peliä ratkaisee sen, pitääkö suunnitelmia muuttaa vai ei.

Vappuaaton vastustaja Oulun Lippo herättää Korhosessa mielenkiintoa, sillä joukkue taisteli tasaväkisesti Jymyä vastaan halli-SM alkuturnauksessa. Tuolloin peli venyi kotiutuskisaan asti.

– Lippo haastoi meidät hyvin hallissa, katsotaan pystyvätkö samaan sarjakauden kynnyksellä ulkona, Roope tuumii.

Sotkamon Jymy pelaa harjoitusottelut Hiukan pesäpallostadionilla perjantaina 29.4. klo 17 Kiteen Palloa vastaan ja lauantaina 30.4. klo 12 Oulun Lippoa vastaan. Yleisöllä on mahdollisuus maksaa vapaaehtoinen kannatusmaksu, joka ohjataan suoraan A-poikajunioreiden toimintaan.

Sarja alkaa kotipelillä Kempeleen Kiriä vastaan torstaina 12.5. klo 18.

Kevään harjoituspelit

Pe 29.4. Sotkamo- Kitee Klo 17
La 30.4. Sotkamo- Oulu Klo 12
Ke 4.5. Sotkamo- Kempele Klo 17.30

Otteluohjelman löytää kokonaisuudessaan tästä linkistä.

-AH