Vikström takaisin Jymyyn kaksivuotisella sopimuksella!

Sotkamon Jymyn oma kasvatti Jere Vikström liittyy violettioranssien superpesisjoukkueeseen kahden vuoden sopimuksella.

Edellisen kerran kaudella 2019 Sotkamon Jymyssä pelannut Jere Vikström liittyy Jymyn vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Vikström vahvistaa ja syventää kasvattajaseuransa rivejä.

– Tavoitteenamme on pelata tänä vuonna isoista asioista ja Jere tuo meille paitsi huippuosaamista, myös leveyttä ja särkymävaraa. Tietysti samalla katseet ja suunnitelmat oli jo tulevassakin vuodessa. Saatiin rakennettua taloudellisesti järkevä paketti tälle käynnissä olevalle kaudelle, ja onhan se huippujuttu saada oma kasvatti takaisin seuraan, Superjymy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen kommentoi.

Jymy on aloittanut kauden vahvasti viidellä voitolla, vaikka on joutunutkin kierrättämään kokoonpanoa reilulla kädellä. Vikström tuo tälle osa-alueelle helpotusta, sillä hän on monikäyttöinen pelaaja niin ulkokentällä kuin sisäpelissäkin.

– Jere tuo monipuolisuudellaan mahdollisuuden pelata peliä sellaisilla roolituksilla ja pelitavalla, millä ollaan suunniteltu pelaavamme. Erityisesti etenijäpuolella pystytään paremmin kontrolloimaan ja ennakoimaan myös pelaajien kuormitusta, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen avaa.

Edellisen kerran Vikström on pelannut Jymyssä finaalisarjassa 2019.

Monet Jymyn nuorista, tulevaisuuden huippupelaajista pelaa tällä hetkellä lainasopimuksilla myös miesten Superpesiksessä sekä Ykköspesiksessä.

– Tämän sopimuksen myötä me saadaan pidettyä meidän nuoret pelaajamme kehittymässä vastuullisissa rooleissa muissa seuroissa ja hankkimassa arvokasta kokemusta keskeisiltä pelipaikoilta. Yhtälö onnistui, kun Jerellä oli intoa tulla takaisin Jymyyn, Tanskanen taustoittaa.

Kolme edellistä kautta Hyvinkään Tahkossa Superpesiksestä pelannut Vikström rikkoi kahdella edellisellä kaudella 150 kärkilyönnin rajapyykin. Viime syksynä varsin kokenut pelimies oli kuitenkin uuden edessä, kun syksy ei alkanutkaan minkään joukkueen mukana harjoitellen.

– Viime kaudella tuli sellainen fiilis, että nyt on aika tehdä jotakin muuta, tai ainakin uudella tavalla. Pelaaminen, treenaaminen, itsensä ja ominaisuuksien kehittäminen kiinnosti kuitenkin koko ajan ja olen tehnyt niiden eteen talven aikana kovasti töitä. Aika äkkiä kuitenkin löysin itseni myös lyömästä palloa paikkakunnalla asuvien pesäpalloilijoiden kanssa, Jyväskylässä asusteleva Vikström summaa talvea.

Talvi antoi Vikströmille myös aikaa miettiä tulevaisuutta niin pesäpalloilijana kuin ihmisenäkin. Sotkamossa kertaalleen etenijäkuninkuuden urallaan voittanutta Vikströmiä odottaa tuttu ympäristö ja organisaatio, mutta vajaassa neljässä vuodessa on ehtinyt tapahtua myös paljon muutoksia.

– Erittäin mukavilla ja odottavaisilla fiiliksillä takaisin Jymyyn. Kyllähän sitä tietää, että mihin tässä on tulossa ja kovasti odotan, että pääsen tutustumaan uusiin asioihin ja ihmisiin muuten niin tutussa ympäristössä, Vikström kommentoi paluutaan Sotkamoon.