Vikström virkeänä – Jymylle kolme sarjapistettä

Sotkamon Jymy jatkoi voittojen tiellä voittaessaan Hiukan ilta-auringossa Seinäjoen JymyJussit jaksoin 2-0 (2-1, 5-3). 3-tilanteilla ei tässä pelissä mässäilty, kun yhteenlaskettu tilannemäärä koko ottelussa jäi kahdeksaantoista. Sen sijaan kotiutusprosentti oli mittelössä kohdillaan, molempien joukkueiden yhteenlaskettu kotiutusteho oli kaikkiaan 69 prosenttia. Tilanteet kierähtivät Jymylläkin usein kakkoskärkeen, jossa Jere Vikström onnistui mallikkaasti.

– Jos joukkueen numero kahdeksan on lehdistötilaisuudessa, niin kertoo se jotain siitä, onko sisäpeli pyörähtänyt ihan täydellisesti, Viktsröm totesi vaatimattomana.

Ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet tyrkyttivät toisilleen jaksovoittoa. Juoksuja ei meinannut syntyä millään ilveellä, mutta lopulta Vainionpään lyömän juoksun Jymyltä tasoitti 2-kärjestä Jere Vikström ja Roope Korhonen ratkaisi tälläämällä pallon neljännen tasoittavalla etumiehen ylitse kopparin eteen.

– Siinä missä Jere Vikström löi ratkaisujuoksun, annoimme heittämällä tilanteen. Se vähän kaivelee, JymyJussien pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki harmitteli.

Jere Vikströmon akrobaattiset venytykset kakkospesällä ovat tulleet tänäkin kesänä yleisölle tutuksi.

Jere Vikströmin akrobaattiset venytykset kakkospesällä ovat tulleet tänäkin kesänä yleisölle tutuksi.

Viimeinen vuoropari kaiken muuttaa voi

Toisella jaksolla Seinäjoki osoitti haluavansa taistella kynsin ja hampain ottelun voitosta. Pitkään jaksovoitto näyttikin todennäköiseltä, kun joukkue siirtyi viimeiseen vuoropariin kahden juoksun johdossa 3-1.

Mutta mitä vielä, Jymy osoitti vahvuutensa jälleen neljännessä vuoroparissa, kun yhteensä neljä juoksua iskenyt kainuulaisjoukkue pääsi jälleen riehaannuttamaan Hiukan pesäpallostadionia. Neljästä juoksusta mainittava on Toni Kohosen tyylikäs kääntövarsi 3-rajaan, jolla Niko Korhosella ei ollut hädänpäivääkään ehtiä kotipesään.

– Ottelun ehjimmät ja parhaat sisävuorot pelasimme jaksojen loppuun. Vaikka pelin taso sisällä ei ollutkaan huikaiseva, se millä tavalla ottelu käännettiin ja voitettiin on ilahduttavaa, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen iloitsi.

Jymy jatkaa edelleen sarjakärjessä, kaksi pistettä jäljessään Vimpeli. Sunnuntaina pelataan Sotkamon ja Vimpelin välinen kärkikamppailu Vimelin Saarikentällä klo 13.

Ottelun tilastot

-AH