Ville Viita vahvistamaan Jymyä

Heinäkuussa 33 vuotta täyttävä Ville Viita liittyy Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella. Kaikki sarjavaiheet huomioon ottaen yli 350 superpesisottelua pelannut Viita tunnetaan Superpesiksessä erityisesti vaihtotilannespesialistina.

Sotkamon Jymy vahvistuu loppukauden ajaksi Seinäjoen Maila-Jussien kasvatilla, kun Ville Viita liittyy violettioransseihin. Parhaimmalla kaudellaan 173 kärkilyöntiä metsästänyt Viita on Jymyn mukana jo torstaina Pattijoella. Yhteydenotto ja sopimus syntyi maanantaina, joten pitkään ei Viitakaan asiaa jahkaillut.

– Syksystä asti olen odotellut, että koska puhelin soi ja intressit kohtaa. Nyt se puhelu sitten tuli. Onneksi henkilökohtainen tilanteenikin on sellainen, että pystyn tekemään päätökset ja liikkeet nopeasti, Viita kommentoi.

Viita pelasi vielä viime kaudella Seinäjoen JymyJussien riveissä, mutta syksyllä selvisi, ettei pelit jatku Seinäjoella. Viita on kuitenkin harjoitellut läpi talven Maila-Jussien suomensarjajoukkueen mukana ja kiitteleekin vuolaasti kasvattajaseuraansa siitä, että on saanut olla mukana joukkueen lajiharjoittelussa.

– Talvi tuntui pitkältä epävarmuuden vuoksi. Päätin kuitenkin, että pidän itseni niin fyysisesti kuin henkisestikin valmiudessa pelata heti, kun mahdollisuus siihen tulee. Siinä mielessä pitää taputtaa itseäkin olalle.

Loppukauden kattava sopimus Jymyyn herättää monipuolisia tunteita.

– Aika monesti on joutunut nielemään tappion karvasta kalkkia, kun on Jymyn kohdannut pelikentillä. Jymy on yksi suurista ja sitä myötä herättänyt kuitenkin aina oikeanlaista kunnioitusta. Nyt on upea mahdollisuus nähdä Jymy uudenlaisesta näkökulmasta.

Kymmenen ottelun jälkeen Sotkamon Jymy keikkuu sarjan kärkikahinoissa. Valitettavat ja yllättävät loukkaantumiset ovat kuitenkin kaventaneet Jymyn pelaavaa rosteria. Viita oli luonteva palanen lievittämään loukkaantumishuolia, mutta tuomaan samalla arvokasta kokemusta ja osaamista joukkueeseen.

– Viita on täsmähankinta, mutta ennen kaikkea pelimies, jolla riittää nälkää menestyä. Tärkeä vaatimus oli, että saadaan peluri, joka tuo merkittävästi lisäarvoa joukkueelle, eikä tule vaan tuuraamaan loukkaantuneita, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Jymyllä on nuori joukkue ja tulevaisuuden huippupelaajia pelaa tällä hetkellä lainasopimuksilla myös Ykköspesiksessä.

– Tällä sopimuksella saatiin myös turvattua meidän nuorten sopimuspelaajien, kuten Niko Tuikan ja Atte Kuosmasen kehityspolku Ykköspesiksen puolella. Molemmat pääsevät haastavan talven ja kevään jälkeen vasta nyt kunnolla kiinni pelirytmiin. Riku Niemen ja Lauri Rönkön kohdalla edetään omalla painollaan.

Yksi sairaslistalla olevista Jymy-pelaajista on kolmena edelliskautena etenijäkuninkuuden nimiinsä vienyt Joni Rytkönen. Rytkösellä on alavartalovamma, mikä pitää miehen sivussa toistaiseksi. Rytkönen ja Viita ovat kumpikin olleet viime vuosina Superpesiksen parhaiden ykköstilanteen purkajien joukossa.

– Rytkösen kanssa tarkkaillaan tilannetta. Meille tärkeintä on saada Ryde täydessä kunnossa takaisin kokoonpanoon, joten mitään riskejä ei tässä vaiheessa kautta kannata ottaa, Komulainen taustoittaa.