Vimpeli käänsi jännitysnäytelmän – ”Jymy näytti luonteensa”

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 1-2 (4-5, 3-2, 1-3)

Hiukan pesäpallostadionilla nähtiin perjantai-iltana odotettu pesäpallokamppailu pitkäaikaisten kilpakumppanien välillä. Ottelua saapui jännittämään hiukan reilu 2000 silmäparia. Joukkueet tarjosivat jälleen kerran jännitysnäytelmän, mitä odottaa saattoikin.

Ottelun avausheiton heitti Suomen pääministeri Juha Sipilä. Kuva: Jussi Korhonen.

Vimpeli siirtyi ottelun alkuun johtoon harhaheiton turvin, mutta toisessa vuorossa pääsi irti Jymyn Lauri Rönkkö, jonka painava kumura karkasi maisemiin. Lopputuloksena kunniajuoksu ja kaksi tavallista. Tilanteen jälkilöylyissä Roope Korhonen kotiutti hetkeä aiemmin kolmospesällä kunnaria tuuletelleen Rönkön ja Jymy siirtyi 4-1 johtoon.

Vimpeli kuroi eroa ja lähti viimeisen tasoittavalle yhden juoksun takaa-ajoasemasta. Lopulta Vedon Mikko Kanala puhkaisi kakkosrajan ja Vimpeli pääsi juhlimaan jaksovoittoa.

Toisen jakson alkupuoliskolla Vimpeli karkasi kahden juoksun karkumatkalle, mutta tällä kertaa roolit vaihtuivat. Jymy tuli ensiksi juoksun päähän Rönkön toimesta ja viimeisen niitin neljännen tasoittavalla iski Roope Korhonen, joka Kanalan tapaan puhkaisi kakkosrajan.

– Suunta alkoi pelillisesti olla jo siihen oikeaan Jymyyn, ykköspalkittu Roope Korhonen totesi ottelun tauottua.

Jymyn kotiuttajajokerit iskivät molemmat neljä juoksua Vimpelin ulkokentästä. Kuva: Jussi Korhonen.

Näin ottelussa edettiin supervuoropariin, jonka aloittavalla Jymy rakensi ajolähtötilanteen. Roope Korhonen kotiutti erinomaisesti mailan varressa työskennelleen ja etenijänä kunnostautuneen Saku Hakkaraisen. Vimpelin tasoittava vuoro ja koko ottelu päättyi lopulta Perttu Ruuskan lyöntivuoroon: erittäin kova siivu koppareiden välistä viuhahti aina mainosaidoille saakka. Tämän seurauksena Vedolle kolme juoksua ja kaksi sarjapistettä.

– Tappio kaivelee tietysti. Kaksi kovaa joukkuetta vastakkain, tiukka ja tasaväkinen ottelu kääntyy tappioksi, niin kyllähän se harmittaa, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

– Toisaalta joukkue näytti alle vuorokaudessa todellisen luonteensa, mikä on positiivinen asia, Komulainen jatkoi.

Hiukan stadionilla oli ensimmäistä kertaa käytössä kolmospuolen anniskelualue.

Jymyn kausi jatkuu ensi viikolla pienimuotoisella roadtripillä, kun joukkue matkustaa keskiviikoksi Kankaanpään Mailan vieraaksi ja pelaa paluumatkalla torstaina vielä yhden kotiottelunsa vanhalla Hippoksen pesäpallostadionilla Alajärven Ankkureita vastaan. Kotiottelut Hiukassa jatkuvat lauantaina 16. kesäkuuta Oulun Lippoa vastaan.