Voitto kotiin kaatosateessa

Kiteen Pallo – Sotkamon Jymy 1-2 (1-4, 1-0, 0-1)

Otteluvoitot: Sotkamo 2 – Kitee 0

Sotkamon Jymy otti toisen askeleen lähemmäs välieräpaikkaa Kiteellä. Jos tunnelataus oli sunnuntaina Hiukassa jäädä aavistuksen laimeaksi, oli meno Rantakentällä toista laatua. Ainoa laimentava tekijä tiistain ottelutapahtumassa oli lähes koko ottelun enemmän ja vähemmän vihmonut vesisade, joka viimeistään toisella jaksolla sekoitti kummankin joukkueen sisäpeliä: koko ottelussa 3-tilanteet merkattiin Jymyn eduksi 9-7.

– Tämän tasoista joukkuetta vastaan ei voi jäädä näin pienelle tilannemäärälle, tai silloin pitäisi kotiuttaa sadan prosentin tehokkuudella, Kiteen pelinjohtaja Sami Purmonen puuskahti.

Kurja keli söi yleisömäärää huomattavasti. Paikalle uskaltautuneet olivat varustautuneet kera sadeviitoin ja -varjoin.
Kurja keli söi yleisömäärää huomattavasti. Paikalle uskaltautuneet olivat varustautuneet kera sadeviitoin ja -varjoin.

Jymyjunan jyskyttäessä ensimmäisen jakson voittoon 4-1, otti edellä mainittu vesisade niskalenkin pelisuorituksista. Lähimpänä Jymyn voidaan katsoneen olleen juoksua toisella jaksolla heti ensimmäisessä sisävuorossa, kun Niko Korhonen kipitti kohti kotipesää Roope Korhosen välilyönnillä.

Tilanteesta seurasi pillin vislaus palon merkiksi, minkä jälkeen edennyt Niko Korhonen erehtyi eri mieltä ollessaan ja tilanteesta kimpaantuneena nappaamaan keltaisen kortin tilillensä.

– Kun pelataan pudotuspelejä ja pelaajilla on tunnelataus huipussaan niin spontaanisti tulee reagoitua. Pelaajissa pitääkin näkyä aito purkaus tilanteisiin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen tuumasi.

Kiteen toisen jakson ainokainen, siltikin jaksovoittoon oikeittanut juoksu, syntyi Mika Laukkasen lyömänä.

Supervuoro olikin sitten kuin suoraan pesiksen oppikirjasta: tilanne kärjestä päälle numerolle neljä ja otteluvoitto saumalyönnin kera kotiinviemisiksi.

Ottelun tilastot

Seuraava ottelu on kotona Hiukan pesäpallostadionilla torstaina 21.8. klo 17.30 pelattava JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu, JOHON KAIKILLA ON VAPAA PÄÄSY! Pääsylippua ei tarvitse käydä lunastamassa missään erikseen, vaan Hiukkaan voi kävellä suoraan hyvin mielin.

Pehmolelu kannattaa myös muistaa napata mukaan, sillä erityistä tukea tarvitseville nuorille tehtävän rahalahjoituksen lisäksi Jymyn lyödessä tuossa pelissä ensimmäisen juoksun, on joka katsojalla mahdollisuus heittää kentälle pehmoleluja, jotka lahjoitetaan eteenpäin!

pehmo_kentälle

Päivän sitaatti:

”Voitto on ainoa, mikä merkitsee. Ihan sama miten se tulee.” – Jymyn kapteeni Jani Komulaisen sanat joukkuetovereilleen juuri ennen supervuoron alkua.

-AH