Voitto kotiin Pihkalasta – Sarja katkolla lauantaina Sotkamossa

Sotkamon Jymy – Hyvinkään Tahko 2-0 (4-3, 7-0)

Otteluvoitot: Sotkamo 2 – Hyvinkää 0

Kolmella voitolla loppuotteluihin.

Sotkamon Jymy kaappasi jo toisen kiinnityksen loppuottelupaikkaan välieräsarjassa Hyvinkään Tahkoa vastaan. Tahkon kotikentällä Pihkalassa pelattu toinen välieräottelu oli pelilliseltä tasoltaan aivan eri maata Sotkamossa sadesäässä pelattuun ensimmäiseen välieräkamppailuun verrattuna: kuten odotettavissa oli, Tahko saapui otteluun erittäin latautuneena ja ensimmäinen jakso eteni vuorosta toiseen tasatahdissa.

– Noudatimme säntillisesti pelisuunnitelmaa, siitä joukkueelle iso kiitos. Tahko oli odotetun vahva, mutta olimme rauhallisia ja ennen kaikkea kärsivällisiä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kiitteli.

Ensimmäisen jakson voittojuoksu syntyi lopulta Roope Korhosen saumalyönnillä ja Roope oli tulessa myös toisella jaksolla: kolmannessa vuoroparissa tilanteessa 2-0 Roope kotiutti ensin oivallisella ykkösrajanäpyllä Niilo Piiponniemen, jonka jälkeen karmea tillikka 3-luukkuun teki tehtävänsä: pallo vieri tenniskentille asti ja kenttä tyhjentyi kunnarin arvoisesti.

– Ensimmäinen jakso oli vihdoin välieräpesäpalloillua, siinä oli kunnon vääntöä! Täytyy kehua kuitenkin Korhosen lyöntiä. Siihen se jakso ratkesi, Tahkon parhaana palkittu Juha Puhtimäki kertasi.

Niko Korhonen oli Jymyn parhaana palkittu toisessa välieräottelussa. Niko Nosti Jymyn 3-3 -tasatilanteeseen ensimmäisellä jaksolla lyömällä kunnarin tyhjään kenttään.
Niko Korhonen oli Jymyn parhaana palkittu toisessa välieräottelussa. Niko nosti Jymyn 3-3 -tasatilanteeseen ensimmäisellä jaksolla lyömällä kunnarin tyhjään kenttään.

Puhtimäki jatkoi loistavaa pudotuspelitaivaltaan: torstai-iltana kärkilyöntejä kertyi virheettömästi seitsemän kappaletta. Toisen jakson nollaukselle olikin tätä kautta Korhosen mukaan syynsä.

– Saimme toisella jaksolla Carlsonin (Tahkon kärjen) kiinni ja Puhtimäki joutui lyömään 0-tilanteeseen. Se oli suunniteltua, Korhonen paljasti.

Sarja jatkuu lauantaina 30.8. Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla klo 16. Loppuottelupaikka on silloin ensi kertaa katkolla.

Ottelun tilastot

Kuvat: Janne Kuronen
Teksti: Antti Haapasalo