Ykköspesiksessä kuhisee – Jymy saa vastaansa yhden nousijakandidaateista

Maamme toiseksi korkeimmalla pesäpallon sarjatasolla ykköspesiksessä kuhisee ja kuplii – johtuen täysin sarjajärjestelmämuutoksesta, jonka myötä Superpesis laajenee kesäksi 2016 kahdella joukkueella. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Ykköspesiksestä nousee ensi kesän päätteeksi kaksi joukkuetta joka tapauksessa miesten Superpesikseen.

Käsien ulottuvilla siintävä paikka Superpesiksessä on aloittanut varsinaisen kuhinan ykköspesisseurojen keskuudessa, jossa voidaan laskentatavasta riippuen ainakin viiden joukkueen havittelevan kaudelleen kruunua sarjanousun myötä. Yksi näistä joukkueista on Oulun Lippo, jonka Sotkamon Jymy saa vastaansa harjoitusottelussa Ouluhallissa huomenna sunnuntaina klo 12.

Lippo, muiden ykköspesiksen kärkiseurojen tapaan, oli aktiivinen siirtomarkkinoilla. Seuran haaviin tarttui muun muassa Vimpelin Vedon lukkarina neljä edellistä kautta toiminut Hannu Huuskonen ja sotkamolaisittankin erittäin tuttu nimi: nuori vikkeläkinttuinen Saku Hakkarainen. Pelinjohtajaksi siirtyi peliuransa viime syksyyn Seinäjoen JymyJussien paidassa lopettanut Markku Hylkilä. Ottelu jymyä vastaan ei jää Lipon osalta viikonlopun ainoaksi, sillä lauantaina joukkue aikoo pelata Vimpelin Vetoa vastaan.

– Lipon joukkue on rakennettu juuri sillä aatoksella, että pääsarjapesäpalloilu halutaan Ouluun palauttaa. Löytyy pelaajia, jotka mahtuisivat Superpesikseenkin vastuuta kantamaan, niin sisällä kuin ulkona, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen analysoi.

– Toisaalta samalla on myös rakennettu pitkäjänteistä toimintaa antamalla vastuuta nuorille ja luomalla hyvää harjoittelukulttuuria. Kokeneet pelaajat ovat tärkeässä roolissa sitten mahdollisissa nousukarsintapeleissä, Korhonen jatkaa.

Edellisestä Jymyn harjoituspelistä oli kotiinvietävänä tappio, mutta silti ottelu antoi nuorelle kokoonpanolle rutkasti arvokasta kokemusta. Mikä mahtaakaan olla kokoonpanon koostumus sunnuntaina Lippoa vastaan?

– Ouluun lähtee nyt kaikki kynnelle kykenevät. Kosti (Rautiainen) toipuu tietenkin edelleen polvivammastaan ja Janne (Hyvönen) on hieman ollut kipeänä, mutta kaikki muut pelaavat omilla tutuilla paikoillaan, Korhonen paljastaa.

– Kun palaveria perjantaina pidettiin niin joukkueesta oli aistittavissa suuri innostus pelaamaan pääsystä. Nyt aletaan jo valmistautua halli-SM -alkuturnausta varten.

Jymyn ja Lipon välinen harjoitusottelu 25.1. sunnuntaina Oulussa Ouluhallissa alkaa klo 12.

Antti Hartikainen (kuvassa vasemmalla) ei kuulunut tammikuun alussa pelatussa ottelussa kokoonpanoon, mutta palaa nyt Jani Komulaisen kera rosteriin. Toni Kohonen (kuvassa oikealla) nähdään jälleen lautasen äärellä.

Antti Hartikainen (kuvassa vasemmalla) ei kuulunut tammikuun alussa pelatussa ottelussa kokoonpanoon, mutta palaa nyt Jani Komulaisen kera rosteriin. Toni Kohonen (kuvassa oikealla) nähdään jälleen lautasen äärellä.

Jymyn kokoonpano

1. Niilo Piiponniemi
2. Niko Korhonen
3. Antti Hartikainen
4. Toni Kohonen
5. Roope Korhonen
6. Immo Rautiainen
7. Onni Määttä
8. Markus Tuikka
9. Veikko Vartiainen
10. Jani Komulainen
11. Veli-Matti Sigvart
12. Niko J. Korhonen
13. Topi Korhonen

PJ. Mikko Korhonen
2PJ. Kosti Rautiainen

Muistatko vielä?

Nyt Lipon paidassa pinkova Saku Hakkarainen toi kesällä 2013 runkosarjapelissä Koskenkorvaa vastaan juoksun viekkaasti karkaamalla vaarattoman tuntuisessa 1–3-tilanteessa 3-pesältä. Oheisesta videosta löydät tilanteen!

-AH