Yleisölle tarjottiin trilleri

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 1-0 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Ottelun tilastot

Ottelun tilastot

@TapioPenttila: ”P*****e, tässähän ihan jännittää radion äärellä kotari! @superjymy ja @JoensuunMaila tarjoavat loistoviihdettä! Kiitos, @ylepuhe #pesis”

@JiiKoo52: ”Kyllä sattuu ja tapahtuu! Mahtavaa pesisviihdettä Hiukassa! @MeijänJoma @superjymy”

@anaHaapasalo: ”Käsittämätön peli Hiukan pesäpallostadionilla. @superjymy ja @JoensuunMaila tyrkyttivät voittoa vuoron perään toisilleen. Jännäks män #pesis”

@1612Tero: ”@superjymy #pesis ..luulin että jääkiekon #jatkoaika on #thriller ..mutta PESIS  ON”

_____________________________________________________________________________

Sotkamon ja Joensuun välinen kamppailu kesäisellä Hiukan pesäpallostadionilla herätti twitter-keskustelun henkiin sosiaalisessa mediassa. Sen lisäksi, että molemmat joukkueet suorastaan tyrkyttivät voittoa toisilleen, oli ottelu tavaton myös siinä mielessä, että viime kerran Hiukan pesäpallostadionilla on mitelty paremmuudesta kotiutuskisassa asti lähes kaksi vuotta sitten 27. kesäkuuta kaudella 2013, jolloin Vimpelin Veto oli Jymyä parempi.

Ottelun ensimmäisiä juoksujakin saatiin odottaa aina toisen jakson kolmannen tasoittavaan vuoroon asti, kun Jani Komulainen pääsi huudattamaan kotiyleisöä välilyönnillään, joka oli kimmahtaa 3-koppari Teemu Juntusen räpylästä lävitse asti.

– Sen verran meidän pelissä huomasi, että vastatuuli vaikeutti vapaan lyömistä ja toisella jaksolla tukehduttiin 1-tilanteeseen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen summasi.

Toni Kohonen palkittiin Sotkamon parhaana. Kakkospalkinnon pokkasi koko alkukauden upeasti etukentällä pelannut Markus Tuikka.
Toni Kohonen palkittiin Sotkamon parhaana. Kakkospalkinnon pokkasi koko alkukauden upeasti etukentällä pelannut Markus Tuikka.

Ratkaistako vaiko ei?

Kotiyleisö oli jo maistaa suloisen voiton kielellään neljännen vuoroparin aloittavalla sisävuorolla Joensuun Sami Joukaisen ollessa lyöntivuorossa kahden palon tilanteessa etenijän seistessä 3-pesällä. Joukainen murskasi pallon kuitenkin viimeisellä lyönnillään 2-luukusta vastustamattomasti läpi onnistuen näin kotiuttamaan Tuomas Jussilan, ehtimättä kuitenkaan itse juosta kunnaria.

Tasoittavalla Jymy sai paikan pelin ratkaisuun, kun Immo Rautiainen niin ikään viimeisenä lyöjänä viimeisellä lyönnillä suuntasi hermopallon Joensuun polttolinjaan niin, että peliväline poltteli Tuomas Jussilan kädessä. Yleisön riemuhuuto vaihtui hämmentyneeseen hiljaisuuteen, kun Onni Määttä jäi vastoin kaikkia odotuksia seisomaankin 3-pesälle. Pallo toimitettiin kotiin ja Määtästä vihellettiin jakson viimeinen palo.

– Onneksi ulkopeli ei näy tilastoissa. Oli sen verran heikko päivä siellä tänään, Joensuun ykköspalkittu Tuomas Jussila puisteli päätään.

Kotiutuskisa päättyi lopulta Jymyn voittoon, kun Komulainen onnistui ainoana pelaajana kummankin joukkueen kotiuttajista saumalyönnillään. Juoksu oli vasta kolmas koko pelissä, vaikka aikaa olikin kulunut ottelun ääressä jo lähes kolme tuntia.

– Tämä olis voitu hävitä nollille, periaatteessa olisi voitu voittaa kolmella pisteellä, ihan miten vaan, Joensuun pelinjohtaja Janne Vuorinen hämmästeli.

Toni Kohonen varasti shown oheisen lehdistötilaisuuden loppupuolella.

Seuraavan kerran Jymy on tositoimissa tiistaina 2. päivä kesäkuuta vierasottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Tuo peli alkaa klo 18 ja on kuultavissa Radio Kajaukselta.

-AH