Yllätysvalmis KaMa Jymyn vieraaksi

Joukkueurheilu on peli, jossa suuren yleisön ennalta vahvemmaksi veikkaama joukkue ei välttämättä vie voittoa nimiinsä. Näin kävi pesäpallon saralla Jymyllekin kesäkuun alussa, kun Kankaanpään Maila otti kotikentällään voiton Sotkamosta supervuorossa jaksoin 2-1. Nyt Jymy saa revanssin mahdollisuuden kun Kankaanpää saapuu vuorostaan vieraaksi Hiukkaan.

– Lukkari pääsi yllättämään meidät viime kerralla, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen muistelee.

– Tällä kertaa meidän on pelattava lukkaria vastaan paremmin vaihtotilanteissa ja sisäpelissä kokonaisuudessaan, hän jatkaa.

Oman sisäpelin tarkentamisen lisäksi Kuosmasella on selkeä näkemys siitä, mitä ulkopelissä on tehtävä, jotta Kankaanpää ei saalistaisi voittoa myös Sotkamon kotistadionilla.

– Tähän tepsii tuttu teesi. Läpi kun ei palloa lasketa, niin Kankaanpään homma vaikeutuu huomattavasti yksittäisiä juoksuja lyödessä, Kuosmanen lataa.

Immo Rautiainen on pelannut loistavaa kautta ulkopelin lisäksi myös mailan varressa  ja hänet valittiin pajatson tyhjennettyään Jymyn ykköspalkituksi torstain pelissä Pattijokea vastaan. Lyötyjä Immolle on kertynyt yhteensä tälle kaudelle 29 (3+26) kappaletta.
Immo Rautiainen on pelannut loistavaa kautta ulkopelin lisäksi myös mailan varressa ja hänet valittiin pajatson tyhjennettyään Jymyn ykköspalkituksi torstain pelissä Pattijokea vastaan. Lyötyjä Immolle on kertynyt yhteensä tälle kaudelle 29 (3+26) kappaletta.

Kankaanpää taistelee tällä hetkillä kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta. Satakuntalaiset löytyvät tällä hetkellä sijalta yhdeksän, neljä pistettä kahdeksantena olevaa Kouvolaa jäljessä. Keskikastissa on muutenkin äärimmäisen tasaista, sillä kuudentena olevaan Hyvinkään Tahkoonkin eroa KaMalla on vain kuusi pistettä.

– Kankaanpää on tiivistänyt sisäpeliään ja kärkipelaajat ovat saaneet hyvää jälkeä aikaan. He tulevat ehdottomasti tappelemaan paikasta kahdeksan parhaan joukossa, Kuosmanen kertoo.

Yksi mielenkiintoinen fakta Kankaanpäästä on myös se, että se on päästänyt vähemmän juoksuja kuin sen edellä sarjataulukossa olevat Hyvinkää, Koskenkorva ja Kitee. Tämä tarkoittaa sitä, että Jymyn sisäpelin ja kotiutusosaston on tehtävä tarkasti töitä voiton eteen.

Huomasitko tätä?

Jymyn käytettävissä sunnuntain pelissä on nyt myös takaisin vuokralta Alajärveltä Kainuuseen saapunut Niilo Piiponniemi. Se, onko Niilo mukana pelaavassa kokoonpanossa jo sunnuntaina, ei ollut perjantai-iltaan mennessä vielä selvää.

-AH