Huippupesäpallo saapuu Etelä-Suomeen

Sotkamon Jymy tuo pääsarjatason pesäpalloilua tänä kesänä laajemmalti Etelä-Suomeen, kun se pelaa Roadtrip-kiertueensa myötä Sonera stadionilla keskiviikkona 22.5. Töölössä Superpesisottelun Hyvinkään Tahkoa vastaan sekä lauantaina 25.5. Tampereella Kaupin urheilupuistossa Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan.

– Pesäpallohan on kuin härkätaistelu espanjalaisille, sitä ei tässä mittakaavassa muualta maailmasta löydy. Jos urheilufanit ovat haikailleet hyvien ja ainutlaatuisten urheilutapahtumien perään Etelä-Suomessa, on tässä nyt oiva mahdollisuus kokea sitä, SuperJymy Oy:n markkinointi- ja myyntipäällikkö Jimi Heikkinen toteaa.

Aivan tuulesta temmattu ei vertaus härkätaisteluun ole, sillä kansallispelimme pelaaminen vaatii myös omanlaistaan rohkeutta.

– Pesis on taktisuuden lisäksi vauhdikas ja vaarallinen laji. Kovimmat lyöjät iskevät palloa yli 160 kilometrin tuntinopeudella ja parhaimmillaan etukenttäpelaajat ovat 15 metrin päässä ottamassa näitä palloja kiinni, suojanaan vain kypärä. Siinä jos jossain on jännitettä, Heikkinen jatkaa.

Mies tietää mistä puhuu, sillä vielä viime kesänä Jimikin liimasi palloja räpyläänsä juurikin etukentällä, lähellä vastustajan lyöjätykkejä.

Antti_kakkoselle_pieni

Huippupesäpalloa kahdella paikkakunnalla

Kiertue on SuperJymy Oy:n järjestämä ja vastaavanlainen mahdollisuus kansallispelin huuman kokemiseksi Helsingissä saatiin kesällä 2012, niin ikään Jymyn järjestämänä, kun yli 3000 silmäparia seurasi Sotkamon ja Kouvolan välistä ottelua. Tasainen peli päättyi tuolloin kymenlaaksolaisten voittoon, joten nälkää ja näytönhalua kainuulaisilla varmasti riittää. Tänä vuonna Helsingissä Jymy pelaa mitalisuosikki Hyvinkään Tahkoa vastaan ja Kouvolaa vastaan mitellään uudessa ympäristössä Tampereella.

– Kankaanpää järjesti viime kesänä ottelun Tampereella Vimpelin Vetoa vastaan ja tästä innostuttuamme päätimme Jymyn kanssa tuoda myös pesiksen ilosanomaa Tampereen kaltaiseen kasvukeskukseen, Heikkinen kertoo.

Molemmilla paikkakunnilla kiinnostusta huippupesäpalloa kohtaan löytyy, sillä tälle kaudelle niin helsinkiläinen Roihu kuin Pirkanmaalta kotoisin oleva Hämeenkyrön Räpsä nousivat kumpainenkin Naisten Superpesikseen.

– Naispesäpallon lisäksi nyt on ainutkertainen mahdollisuus seurata myös Miesten pääsarjapesistä näillä paikkakunnilla, Heikkinen iloitsee.

Aurinko helli katsojia Helsingissä viime suvena.
Aurinko helli katsojia Helsingissä viime suvena.

Sopii koko perheelle

Viime kesänä Helsinkiin peliä seuraamaan saapuneet katsojat saivat nauttia kainuulaisista ruokaherkuista ja tänäkin vuonna persoonallisia herkkuja on saatavilla. Katsojille on tarjolla kyyttöjuustopyttipannua sekä paistettuja muikkuja. Ennen ottelua Kainuun maakuntalaulun, Nälkämaan laulun, tulee itseoikeutetusti esittämään Kajaanista lähtöisin oleva laulaja Antti Matikainen. Mikäli tauolla haluaa testata omia rahkeitaan pesäpallon lyönnissä, on sitä mahdollista kokeilla Karhu pesiksen lyöntipisteellä.

– Pesäpallo-ottelu on ihanteellinen tapahtuma viettää yhteistä aikaa, sillä se sopii miesten lisäksi niin naisille kuin jälkikasvullekin, Heikkinen hymyilee.

Tampereella koetaan todellinen Superlauantai, kun saman päivän aikana ensin Hämeenkyrön Räpsä pelaa klo 12 Naisten Superpesisottelun niin ikään kainuulaista joukkuetta, Vuokatin Vetoa, vastaan, jonka jälkeen miehet pääsevät irti klo 16.

– Tampereella on tunnelmallinen ja perinteinen pesäpallokenttä ja järjestämme tapahtumaa varten lisäkatsomoita, jotta paikalle mahtuisi noin 3000–3500 katsojaa. Tunnelma tulee olemaan varmasti loistava, Heikkinen povaa.

– Perjantaina 24.5. tulemme tämän lisäksi järjestämään Manse PP:n kanssa näytösharjoitukset, joiden päätteeksi halukkailla on mahdollisuus päästä kokeilemaan pesäpalloa ammattilaisten seurassa.

Jimi Heikkisellä on myös hyviä uutisia niille, joita pesäpallokärpänen saattaa mahdollisesti Roadtrip-kiertueen aikana purra.

– Pesis on sellainen laji, jonka aloittaminen on matalan kynnyksen takana. Laji parissa saa vietettyä hauskaa hyvässä seurassa ja harrastamisen aloitus ei vaadi suuria kustannuksia, Jimi vinkkaa.

Sotkamon Jymy ja Hyvinkään Tahko kohtaavat miesten Superpesiksen runkosarjaottelussa toisensa Sonera Stadionilla Helsingissä keskiviikkona 22.5. klo 18. Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät mittelevät Tampereella Kaupin urheilupuistossa lauantaina 25.5. klo 16. Liput ovat myynnissä portilla. Tampereella pelattavaan otteluun ennakkolippuja on saatavilla myös Pub Höyryssä.

LIPPUJEN HINNAT, HELSINKI JA TAMPERE:

Aikuiset 18 €
Lapset Opiskelijat ja 13-17 -vuotiaat 15 €
Eläkeläiset 15 €
7-12 -vuotiaat 7 €

SUPERPESISPÄIVÄLIPPU, TAMPERE (Naisten ja miesten ottelu):

Aikuiset 23 €
Lapset, opiskelijat ja 13-17 -vuotiaat 18 €
Eläkeläiset 18 €
7-12 -vuotiaat 10 €

-AH