Jymy saapuu Ouluun – vieraaksi kivenkova Pattijoki

Paikalliskamppailupari Sotkamo ja Pattijoki kohtaavat runkosarjassa nyt neljännen kerran, kun Sotkamon Jymy vie kotiottelunsa Ouluun Raksilan pesäpallostadionille. Joukkueethan kohtasivat Raksilassa jo kertaalleen tällä kaudella, kun Pattijoen Urheilijat isännöivät ottelua, mutta nyt on Jymyn vuoro toimia kotijoukkueena. Ottelu pelataan torstaina 12.7. klo 18.

Saako Jymyn lukkari Toni Kohonen sotkettua Pattijoen Urheilijoiden sisäpeliä?

Kuosmanen: ”Ottelu sytyttää takuuvarmasti”

Kolme ensimmäistä kohtaamista ovat päättyneet kaikki Jymyn voittoon (katso raportit: Jymy-PattU, PattU-Jymy Oulussa, PattU-Jymy). Kaksi ensimmäistä peliä menivät Jymylle suoraan jaksoin 2-0, mutta kotikentällään Rännärillä Pattijoki laittoi kainuulaiset ahtaalle ja voittaja ratkesi vasta kotiutuskisassa. Sotkamon Jymyn Antti Hartikainen totesikin viimeisessä pelissä olleen sitä aitoa näiden kahden joukkueen välistä meininkiä viitaten muun muassa muutamien vuosien takaisiin tulikuumiin ja äärettömän tasaisiin finaalisarjoihin. Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen näkeekin Pattijoen äärimmäisen nälkäisenä vastustajana.

– Ilman muuta Pattijoki haluaa päänahkoja. Nämä pelit ratkeavat pieniin asioihin, yksittäinen näpynpudotus saattaa olla ottelun kääntävä asia. Mikään ei ole itsestään selvää, niin kuin on tällä kaudella huomattu: pallo on pyöreä, Kuosmanen muistuttaa.

Kotijoukkue Jymy on tällä hetkellä sarjakärjessä, ja Pattijoki löytyy kolmannelta sijalta. Latinkia peliin varmasti löytyy, sillä voittoa ei tälle kaudelle Vimpelistä ja Sotkamosta ole vielä heltynyt.

– Tiedossa on erittäin tasainen peli, juoksu suuntaan tai toiseen. PattU:lla on laadukas ryhmä joka vain parantaa syksyä kohden. Tämä ottelu sytyttää takuuvarmasti ja on jälleen meille yksi tasonmittari, Kuosmanen huomauttaa.

Tilanteiden rakentelu tulee olemaan yksi ratkaisevista tekijöistä torstaina. Kunhan joukkueet 3-tilanteita aikaan saavat, löytyy molemmilta äärimmäisen kova arsenaali kotiutusosastolla, esimerkkeinä Jymyltä lyöjätilaston toisena oleva Roope Korhonen (2+42 lyötyä juoksua) ja vastaavasti Pattijoelta hirmuinen jokerikotiuttaja Jukka-Pekka Vainionpää (2+39 lyötyä juoksua). Vainionpää on lyöjätilastossa viidennellä sijalla.

– Raahe varmasti pomputtaa tilannetta, jolloin meidän on keskityttävä takatilanteen puolustamiseen. Tilanteita meidän on ehdottomasti nyt saatava ja saavutettava kotiutuksissa sama taso, mikä meillä oli alkukaudesta, pelipäällikkö Kuosmanen analysoi.

Jymyn kapteenin Jani Komulaisen vaihtolyöntitaidot nousevat torstaina arvoon arvaamattomaan. Komulainen löytyy kärkilyöntitilastosta toiselta sijalta, saldona 125 kärkilyöntiä. Onnistumisprosentti on myös vakuuttava: 71,42%.

Kotipeli Oulussa – muista nämä asiat!

Ottelu on Jymyn kotipeli. Voimassa on siis kaikki samat liput ja tarjoukset kuin muissakin runkosarjan peleissä.

Hanki lippu ennakkoon. Lipun saat ennakkoon hankittua myös Lippupalvelusta, vaikkapa täältä. Hankkimalla lipun ennakkoon, vältyt ruuhkalta ja jonottamiselta.

Lähiruokaa tarjolla. Tuttuun tapaan ottelussa on tarjolla kainuulaista lähiruokaa, kuten kyyttöjuustopyttipannua, paistettuja muikkuja ja lettuja. Saatavilla myös Kivikylän herkullista makkaraa.

Jymy-fanituotteita myynnissä. Ottelun yhteydessä on mahdollisuus hankkia itsellensä Sotkamon Jymyn fanituotteita.

Lippuja myynnissä Itä-Länsi -otteluihin ja -iltabileisiin. Ottelun yhteydessä on myynnissä lippuja Itä-Länsi tapahtumaan ja sen iltabileisiin. Varmista pääsysi kesän kuumimpaan pesistapahtumaan!

Varaa käteistä. Tapahtumassa voi maksaa myös kortilla, mutta kannattaa varata käteistä rahaa mukaan, jotta maksutilanne hoituu sutjakkaasti. Ottelussa käypiä ovat myös Smartum-kulttuurisetelit.

Stadionilta löytyy anniskelualue. Ottelutapahtumassa on anniskeluoikeudet.

Kenttämyynnistä vastaa Oulujoen Kiekko. Tue ostoksillasi junioripesäpalloa!

Tervetuloa viettämään viihdyttävää kesäiltaa ja nauttimaan huippupesäpallosta Ouluun!

-AH