Jymy vei klassikko-ottelun

Runsauslukuinen Saarikentän yleisö (3090) tiesi mitä tuli seuraamaan ja sai rahoilleen vastinetta. Kaksi kenties Suomen tämän hetken parasta pesäpallojoukkuetta kohtasivat toisensa torstai-illassa ja meno oli sen mukaista. Pelissä mentiin pitkän kaavan kautta kotiutuskisaan, jossa ottelu päättyi lopulta Jymylle jaksoin 1-0 (3-3, 2-2, 0-0, 5-2). Voitto oli Jymylle 11. perättäinen Vimpelin Vedosta.

Vaikka kolmostilanteet menivät Vedon hyväksi 19-12, onnistui Jymy torjumaan isäntien kotiutusyritykset ja hyödyntämään omat paikkansa paremmalla prosentilla.

– Yleensä nämä ottelut ovat sellaisia, että jälkikäteen puhutaan virheiden paljoudesta. Kun kaksi parasta joukkuetta tällä hetkellä on vastakkain, he pakottavat toisensa virheisiin. Ei näissä otteluissa pelata sillä normaalilla prosenttitasolla millä yleensä pelataan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen totesi.

Joukkueet osoittivat tasaisuutensa jo ensimmäisellä jaksolla. Juoksuja taottiin vuorotahtiin ja Jymyn ehdoton onnistuja oli Immo Rautiainen, joka onnistui kahteen otteeseen kovassa paikassa viimeisenä lyöjänä tiputtamaan pallon juoksun arvoisesti väliin, kertaalleen pystymailalla ja kertaalleen kumuralyönnillä.

– Immo oli kova mies siinä paikassa, veti kaksi kertaa viimeisenä lyöjänä pinnan siitä. Täytyy nostaa hattua, Vimpelin ykköspalkittu Sami Haapakoski kehui.

Vimpeli sai kurottua eron aina kiinni ja oli päästä rinnalta ohi, kun Mikko Rantalahti paukautti pallon 3-jatkeelta Savonjokeen neljännen vuoroparin tasoittavalla lyöntivuorolla etupesien ollessa täynnä. Roope Korhosen salamannopea haku kuitenkin sai aikaan sen, että kotiin ennätti vain tasoitusjuoksun tuoja Henri Puputti. Näin jakso päättyi tasan 3-3.

Immo Rautiainen oli mies paikallaan ensimmäisellä jaksolla. Immo löi kaksi kertaa viimeisenä lyöjänä Jymyn johtoon. Tässä tuuletetaan 2-1 -juoksua.

Ojanperä: ”Ei saatu vaan sitä yhtä juoksua”

Tasan päättyneen toisen jakson jälkeen Vimpelille ojennettiin ottelun voittoon oikeuttavia avaimia, kun 1-2 -tilanteessa Niko Korhosen kotipesään palauttama pallo karkasi harhaan asti ja peräti kotipesän takana olevan kulkuportin lävitse. Sen verran pallon onnistui kuitenkin kimpoilla katsomorakenteissa, että miehet jäivät kakkos- ja kolmospesälle.

Kolme kertaa peräkkäin paraatipaikalta kotiutusta yrittämään päässyt Vimpeli ei saanut tilannetta kuitenkaan hyödynnettyä, mikä ymmärrettävästi harmitti Vimpelin pelinjohtaja Risto Ojanperää.

– Supervuoro oli sellainen, että tämä tuntui vihdoin kääntyvän. Ei saatu vaan sitä yhtä juoksua. Tottakai sellainen harmittaa, Ojanperä totesi vaisuna.

Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen tuulettaa kotiutuskisan toista juoksua.
Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen tuulettaa kotiutuskisan toista juoksua yhdessä Jani Komulaisen kanssa. Jani itse löi kunnarin kakkosrajasta toisella jaksolla.

Lopulta koko ottelun kotiutuskynttilää hieman vakan alla pitänyt Sotkamo antoi suorastaan rallatella olan takaa kotiutuskisassa. Avausvuoro mailan varressa sujui paremmin kuin hyvin: ensin Jani Komulaisen kotiutusnäpy onnistui, (1-0) jonka jälkeen Roope Korhonen tälläsi pallon väliin (2-0), minkä jälkeen Aki Orava pamautti pallon takaa läpi kunnarin arvoisesti (4-0) ja Toni Kohonen viimeisteli vielä tilanteeksi 5-0.

Tässä vaiheessa yleisö alkui jo valua katsomosta ja Vedon kaksi ainoaa juoksua syntyivät läpilyöntejä estämään keskittyneen Jymyn myötävaikutuksella.

– Pystymme parempaan. Tälläisessä pelistä tärkeä, mutta pisteeseenkin olisi jossain vaiheessa voinut olla tyytyväinen, Kuosmanen kertoi.

Jymyn seuraava ottelu on sunnuntaina 16.6. Hiukassa Seinäjoen Jymyjusseja vastaan. Tuo peli alkaa klo 17.