Kitee vieraaksi Hiukkaan: ”Ei siellä mitään heikkoa kohtaa ole”

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo sunnuntaina 4.6. klo 18

Kiteen Pallossa tapahtui talven aikana pesäpallokulttuurien yhteensulautuminen, kun pohjalaislähtöinen, Jyväskylän Kirissä uransa viime kauteen lopettanut Jukka Latvala tarttui Kiteen joukkueen viuhkaan. Itäisen Suomen joukkueita on perinteisesti pidetty tiukkaan ulkopeliin sekä kurinalaiseen ja säntilliseen sisäpeliin nojatutuvina joukkueina, kun taas Länsi-Suomessa on vannottu räiskyvän sisäpelin nimiin.

Tuoko Latvala jotain uusia tuulia tähän yhtälöön?

– Sen ehkä näkee siitä, että ei tehdä niin paljon prosenttiratkaisuja, vaan lyödään palloa rohkeasti väliin. Eli roolipeliä pelataan, mutta rohkeammin lyödään, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen analysoi.

Muutokset pelaajistossa ovat varsin pieniä viime kauteen verrattuna. Sami Joukainen siirtyi Kiteeltä Kankaanpään Mailaan ja hänen tilallaan lyöjäjokerin roolia hoitaa Alajärven Ankkureiden Robert Tallbacka, joka oli Kiteen sopimuspelaaja jo viime vuonna, mutta joutui olemaan koko kauden sivussa talvella tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi. Ville Kotro matkasi Kiteelle Latvalan mukana Jyväskylästä ja Samu-Kalle Varonen on mukana vuokrasopimuksella Joensuun Mailasta.

Jymy jatkaa samalla kokoonpanolla kuin perjantaina Vimpelissä.

– Kiteellä pesäpallo on DNA:ssa, he pelaavat taktisesti hyvää ulkopeliä, Kuosmanen kertoo.

– Ei siellä mitään heikkoa kohtaa ole, suorituksissa pitää olla laatua.

Kiteen sisäpelin syömähampaat ovat myös selkeät: kiteeläinen pesäpalloikoni Sami Partanen sekä Jymykasvatti Joni Tervo. Kotiutusprosentti on molemmilla tähän mennessä kautta yli 70.

– Se on kova lukema. Myös Simo Rahunen on ollut hyvä mailassa, Kuosmanen lisää.

Sotkamon Jymy ja Kiteen Pallo kohtaavat tänään sunnuntaina Hiukan pesäpallostadionilla. Huomioikaa, että ottelun alkamisaika on siirtynyt klo 18:aan.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen