Kurkistus kulissien taakse – kausi 2015 Inga Ärnforsin silmin

Elettiin kauden 2014 viimeisen finaalin päivää. Olin juuri tuonut muuttokuorman Sotkamoon ja kävin katsomassa viimeisen finaalin uudella kotistadionillani, Hiukassa. Perhoset vatsassa lepattelijat kovaa kun ajattelin että tämä tulisi olemaan jatkossa kotini, SuperJymy Oy työnantajani.

Tuosta päivästä on kulunut nyt vähän yli vuosi ja toinen kausi SuperJymyssä on valmis alkamaan. Moni on minulta kysellyt millaista Sotkamossa on olla töissä, mitä SuperJymyssä oikein teen. Tästä syystä halusin avata teille millainen vuosi itselläni tässä organisaatiossa on takana.

Pimeän syksyn päivinä suunnitelmat kesää kohti muotoutuvat

Hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta mietimme seuraavan vuoden tavoitteet, tapahtumat, teeman ja muut isot linjat. Talven aikana iso osa työstä on myyntityötä ja kumppanineuvotteluja. Lisäksi joukkueen buukkaaminen erinäisiin tapahtumiin toimii sujuvasti kauttani. Viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu on jokapäiväistä ja toteutukset hoidetaan suunnitelman mukaan. Näkyvän viestinnän lisäksi pidämme yhteyttä jatkuvasti myös kumppaneihin ja faneihin sekä muihin tärkeisiin sidosryhmiin. Kaiken kaikkiaan voi sanoa että talven aikana luodaan se kivijalka johon kesän hulinassa sitten nojataan.

Niiloa naurattaa talven treeneissä!
Niiloa naurattaa talven treeneissä!

Kevät, muuttolinnut ja Sapson jäätävä tuuli

Talvella minulle sanottiin monta kertaa että Hiukassa ei kannata pelata pelejä toukokuussa montaa. Ihmettelin miksi ei. Toukokuun alussa kun kävin Hiukassa kävelemässä ymmärsin miksi ei. Sapsojärvi on äärettömän kaunis ja keväällä sieltä puhaltava tuuli äärettömän kylmä. Siksipä käymmekin Roadtripin Helsingissä ja Tampereella.

Tämän vuoden Roadtrip onnistui erinomaisen hyvin. Aurinko paistoi molemmissa peleissä, katsomot olivat täynnä ja kotiintuomisina oli 6 sarjapistettä. Superjymy oli tuon viikonlopun yksi twiitatuin aihe valtakunnallisesti, voidaan siis sanoa että myös markkinointi onnistui erinomaisesti, saatiin pöhinää tötteröön.

twiitatuimmat_2

Runkosarja ja jatkopelit

Kauden aikana toteutettiin erinäisiä teemapelejä ja nähtiin kentällä julkkiksiakin Huutokauppakeisarista SOME-guruun. Iso osa tempauksista onnistui erinomaisesti. Ihmiset tuntuivat olevan tyytyväisiä kun järjestimme ottelutapahtumien yhteyteen muutakin tapahtumaa.

Kesän aikana joukkueen taustalla viestitään tulevista peleistä kumppaneille, pidetään jymykorttilaiset hereillä peleistä ja kannustetaan faneja lähtemään fanibusseilla matseihin. Myös fanituotemyynti oli kovalla tasolla koko kesän ajan, siitä piti huolen meidän loistava fanituotevastaava Nette apureineen.

JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu houkutteli monituhatpäisen yleisön Hiukkaan.
JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu houkutteli monituhatpäisen yleisön Hiukkaan.

Finaalit

Rikkonainen runkosarja ja haastavat jatkopelit loivat hyvät puitteet tiukalle finaalisarjalle. Siinä sarjassa riittikin sitten sähköä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä kentällä että sen ulkopuolella. Pesäpallo, Jymy ja Veto keräsivät muutaman viikon aikana niin isot määrät palstamillimetrejä sekä sekunteja sähköisessä mediassa ettei vastaavaa ole nähty vuosiin.

Hulinaa riitti finaaleissa niin koti...
Hulinaa riitti finaaleissa niin koti-…

Itselläni finaalien aikaan iso osa ajasta meni fanibussien järjestelyihin. Sen lisäksi että järjestimme bussin / busseja Sotkamosta, meille heitettiin idea järjestää bussi myös Etelä-Suomesta. Ja niin meillä oli Helsinki-Tampere akselilta myös lastillinen faneja Vimpelissä kahteen otteeseen! Ja sitä tunnelmaa fanikatsomossa, ai että! Urheilun tehtävä on luoda tunnetta, fiilistä, yhteenkuuluvaisuutta. Siinä se toden totta onnistui!

En ole ollut ennen pesiskatsomossa jossa lauletaan, taputetaan ja kannustetaan koko pelin ajan jatkuvalla syötöllä. Fiilis oli aivan mahtava ja se välittyi myös kentälle. Joukkue kiitteli isolla kädellä faneja viimeisen finaalin jälkeen. Olimme todellakin se 13.pelaaja ja osa tätä kirkasta kultaa. Kauden teema #yhdessäparempia ei olisi voinut paremmin konkretisoitua.

...kuin vieraspeleissäkin.
…kuin vieraspeleissäkin.

Etelä-Suomen fanibussi toi mukanaan myös iloisen yllätyksen – Jymyn etäfanit päättivät organisoitua ja alkaa järjestää yhteisiä tapahtumia Etelä-Suomessa! Pysyhän kuulolla miten pääset mukaan tähän huumaan, julkaisemme kohta etäfanien suunnitelmia lisää.

Yhteenveto

Kausi 2015 oli pelillisesti hyvin rikkonainen ja markkinoinnillisesti äärimäisen mielenkiintoinen. Paljon tuli tehtyä ja vielä enemmän opittua. Reppuun jäi iso kasa uusia työkaluja joita käytetään kauden 2016 rakentamisessa. Mitäpä sitä sen enempää ihmettelemään vaan laitetaan seuraava kausi tulille, lähde mukaan!

mestarit_2015_pieni

Teksti: Inga Ärnfors
Kuvat: Janne Kuronen, Juho Huusko, Inga Ärnfors,