Pattijoki sai kylmää kyytiä Raksilassa – ottelu harhaheittojen sävyttämä

Sotkamon Jymy vei voiton toistamiseen paikallispari Pattijokea vastaan Oulussa jaksoin 2-0 (1-0, 7-2). 4137:n katsojan edessä pelattu tiukka ottelu eteni koko pelin ajan Jymyn johdossa ja pattijokisten toisen jakson harhaheitot saivat lukemat näyttämään rumemmilta. Tämä ei tule olemaan viimeinen kerta, kun Sotkamo ja Pattijoki Raksilan pesäpallostadionilla kohtaavat, sillä Jymy vie myös oman kotipelinsä Ouluun 12. heinäkuuta.

Katsomosta kuultua:

”Hyvä Lippo – eikun Jymy!”

”Pattijoesta ei tule tämän kaupungin kotijoukkuetta – se on Jymy!”

”Toni syötä vaikeita, eivät osu!”

Tilanteet vähissä

Ensimmäisellä jaksolla ei juoksuilla mässäilty. Roope Korhonen sai heti ensimmäisessä vuoroparissa avattua vierasjoukkueen juoksutilin saumalyönnillä. Kotiin kipitti pirteästi pelannut ja vallan mainiosti kentälle mennyt Saku Hakkarainen. Jymyn ulkokenttä sai pidettyä Pattijoen tilanteet vähissä ja kun nollille jäänyt kotijoukkue ei pakottanut Sotkamoa lisäjuoksujen tehtailuun, päättyi ensimmäinen jakso lukemiin 1-0.

– Vissiin neljä kertaa heitettiin tässä pelissä ohi ja yli, ei kärsi antaa näissä peleissä siimaa. Pitäisi päinvastoin suorittaa lähes ylärajoilla tai pelata vähintään hyvä peli voittaakseen. Ykköstilanne oli äärimmäisen hankalaa meille. Meillä on paljon tehtävää, kertoo Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö apeana.

Kun muut tuulettavat toisella jaksolla juoksua, kuvassa keskellä oleva Mikko Korhonen intoutuu vain muistelemaan viime kesän kalareissua: ”Tämän kokoinen se oli, joka karkuun pääsi!”

Harhaheitot ratkaisivat toisen jakson

Toisella jaksolla paikalle saapunut yleisö palkittiin runsaalla juoksumäärällä. Toiseen vuoropariin mennessä kotijoukkue sai niskaansa muutakin kylmää kuin alkaneen sateen, kun taululle kirjailtiin koruttomat lukemat: 6-0. Kolme noista juoksuista tuli välilyönneillä, Ensin asialla oli Roope Korhonen, sitten Mikko Korhonen ja lopulta vielä Satakunnasta kumuralyöntinsä löytänyt Aki Orava.

Väliin mahtui kuitenkin myös harhaheittoja, kun Ensin Antti Hartikainen karkasi kolmospesän yli suuntautuneella harhaheitolla kotipesään. Toiselle lyöntikierrokselle päästessä Antti pääsi juoksemaan ykköseltä kotiin asti, kun pallo kantautui kakkospesän ohi aina Raksilan parkkipaikan perukoille ja lyömässä ollut Jymyn ykköspalkittu Toni Kohonen pääsi samalla kiertämään kaikki kenttäpesät kotipesästä kotipesään.

Kottoota kottiin. Toni Kohonen sai lämpimän vastaanoton kotipesässä kierrettyään kaikki pesät saman harhaheiton turvin.

Pattijoki oli päästä mukaan toisen vuoroparin tasoittavalla, kun Jukka-Pekka Vainionpää pamautti kakkossaumalyönnillä Topi Kososen kotiin ja heti perään Joonas Eirola Lauri Kaartokallion. Eirolan 3-jatkeelle suuntautunut välilyönti oli kaartamassa laittomaksi, kun Roope Korhonen yritti syöksyä palloa kopiksi. Pallo ei kuitenkaan räpylään tarttunut ja raahelaisten kavennus oli selviö. Jymyn seitsemäs juoksu tuli Roope Korhosen näpäytyksellä ja jakso näin Sotkamolle juoksuin 7-2 ja koko peli jaksoin 2-0.

– Pelattiin hyvää ulkopeliä. Odotusarvo oli, että joudumme enemmän takatilannetta puolustamaan, mutta saimme tehtyä vaihtotilanteista palot, mistä pitikin. Toisella jaksolla paransimme kotiutusta ja nuo harhaheitothan siinä lopullisesti ratkaisi pelin, vetää Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen peliä yhteen.

– Tiukkaahan se oli. Ilman harhaheittoja yhden kahden juoksun pelejä nämä olivat. Emme päässet karkuun missään vaiheessa, mutta sitten kun harhaheitoilla tuli juoksuja niin totta kai se meitä helpotti, toteaa loistavasti lukkaroinut Toni Kohonen.

Ottelun tilastot.

Seuraava Jymyn peli on 16. päivä tulevana lauantaina Joensuussa. Toukokuulta siirretty peli alkaa Mehtimäen kentällä jo klo 13.

-AH