Pelipäiväblogi: 2W aivot, 100W kaiutin

Nyt eletään siinä vaiheessa kuluvaa kautta, että edessä alkaa olla viimeiset mahdolliset tilaisuudet nähdä Jymyn peliä livenä. Kausi on huipentumassa, mutta toisaalta ajatus on jopa haikea. Mihin ne kaikki kesäkuukaudet katosivat? Syksyn alkamista voi lykätä saapumalla tänään klo 16 Hiukan pesäpallostadionille seuraamaan kolmatta finaalia Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välillä. Ja muistakaa nämä asiat tullessanne!

Viikon odotus finaalien välissä voi tuntua pesäpallon ystävien mielestä raastavalta, ainakin allekirjoittaneen mielestä. Syynsä tähän kuitenkin on, jotta kaikki halukkaat ehtisivät katsomoon ja peli ehdittäisiin pelata ennen illan hämärtämistä, on ottelut pelattava viikon vaihteessa. Kyllä pesäpallofinaalit kuuluvat viikonloppuun!

Kuumeisesti finaalien jatkoa on odottanut myös pudotuspeliaddiktiosta kärsivä ystävämme Mikko (nimi muutettu). Mikko avaakin meille lisää addiktiostaan alla olevassa videossa.

Taakka on varmasti raskas kantaa, toivomme Mikolle (nimi muutettu) voimia.

Ilomantsista saapuneet Jymy-fanit olivat saaneet vihiä siitä, että pelaajat löytyisivät aamutuimaan pesäpallostadionilta. Ei ollut pötypuhetta se tieto ja niinpä tytöt saivat mm. kuvassa olevalta Aki Oravalta nimmarit muistoksi!

Jimi Heikkinen herättää tunteita, niin kotijoukkueen kuin vierasjoukkueenkin kannattajissa. Jimi oli suuresti otettu vimpeliläisiä pesäpallokannattajien hänelle lahjoittamasta plakaatista!

Tästä blogilisäyksestä on uhkaavasti muodostumassa armoton sillisalaatti, mutta minkäs teet kun kerrottavaa on paljon ja aikaa on niin vähän. Vimpelin kokoonpanossa nähdään tänään nimittäin mielenkiintoisia muutoksia, kun lyöntijärjestyksessä Antti Kuusisto venkslautetaan numerolle yksi, Sami Haapakoski siirtyy numerolla kaksi, Henri Puputti säilyttää paikkansa numerolla kolme ja nuori Severi Lassila saa vastuuta numerolla neljä. Odotetaan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää, Vimpelin tarkoituksena on luultavasti korostaa toisen kärjen merkitystä, kun Tuomo Lönnmark lyö numerolla viisi ja edellisessä ottelussa ykköskärjessä vaikuttanut Ville Hotakainen numerolla kuusi.

Jymyn kokoonpano säilyy edellisestä pelistä muuttumattomana.

Päivän polttavin puheenaihe:

Jymy-Jussit Oy. Suurta keskustelua herätti Seinäjoelle rakennettu fuusioseura, tai lähinnä oikeastaan sen tuleva nimi. Jimi Heikkinen oli sitä mieltä, että vaikka taustaorganisaationa toimivan osakeyhtiön nimi on Jymy-Jussit, kuuluisi perinteitä vaalia ja pelata Seinäjoen Mailajussien nimissä Superpesistä. Aki Orava, vaikka kiistattomana piti Mailajussi-brändiä, oli taasen sitä mieltä, että jonkinlainen kädenojennus olisi Nurmolaisille annettava, kuten osakeyhtiön nimessä näkyykin.

Väittely jatkui tovin, kunnes päästiin yhteisymmärrykseen siitä, että nimi on lopultansa yhdentekevä, kunhan taustalla tehdään hyvää työtä. Ja kunhan seuran logo olisi tyylikäs. Tietenkin.

PS. Logoista keskustelu kääntyi vielä aasinsiltana Jimin harmitteluun siitä, että järvenpääläisen Kinnarin Pesiksen vanha sammakkologo hyljättiin. Siitä olisi kuulemma saanut tyylikkään Snapback-lippiksen fanituotteeksi.

Kinnarin Pesiksen (retro)sammakkologo. Kuva kaapattu vanhasta pelipaidasta.

Kinnarin Pesis ja Sotkamon Jymyhän kohtasivat kaudella 2003 Miesten Superpesiksen loppuotteluissa (1. finaalin tilastot, 2. finaalin tilastot). Tuolloin Sotkamo oli parempi otteluvoitoin 2-0. Yllä olevassa videossa kaikkien aikojen lyöjäkuningas Simo Eerikäinen kurmottaa Jymyn takakenttää, mutta sallittakoot se tämän kerran koko Suomen Simolle (kommentaattorina toimii muuten entinen Jymy-pelinjohtaja Olli Viljaranta).

Eiköhän siinä ollut tarpeeksi vanhojen muistelua! Tulkaa tökkimään pelissä silmään, minkä kannustamiseltanne kerkiätte!

-AH