Pelipäiväblogi: Hyvä Veto, hyvä Kainuu!

Tämän pelipäiväblogin aluksi täytyy nostaa isosti Jymy-snapbackia päälaelta ja antaa kunnianosoitus Sotkamon Jymyn naapuriseura Vuokatin Vedolle ja etenkin sen naisjoukkueelle. Vedon naisjoukkue teki kovan tempun eilen pelatussa Naisten ykköspesiksen finaaliottelussa voittamalla kolmannessa ottelusarjan pelissä Kankaanpään Mailan. Tuo voitto tietää sitä, että Vedon naiset lunastivat paikan ensi kaudeksi Naisten Superpesikseen! Kerran Vedolle: HEI!

Vedon tytöt kunnaria juhlimassa. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Vedon nousu oli myös puheenaiheena Jymyn joukkueen sisällä. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että nyt se luja työnteko vasta alkaa, vaikka se hullunkuriselta kuulostaakin näin yksi päivä kauden päättymisen jälkeen. Superpesispaikan vastaanottaminen punnitsee nyt uudemman kerran työnteon määrän, jota tähän mennessäkin seurassa on hartiavoimin tehty. Nousu oli palkinto pitkäjänteisestä työstä, mutta laukeuksien pesäpallolegenda Ari Rinta-Rahkoa mukaillen: ”Peli on vasta puolessa välissä”.

Heikkisen Jimikin röyhisteli aamutreenien yhteydessä tukeneensa Vedon toimintaa ruhtinaallisesti ostamalla ottelulipun eiliseen matsiin, lipunmyyjän ilmaislipun tarjoamisesta huolimatta.

Muut huomauttivat Jimiä siitä, että ottelulipun maksaminen on monelle itsestäänselvyys.

Noh, täytyy Jimiä nyt sen verran puolustella, että taustalla on vilpitön halu auttaa ja miehen ehtymättömästä ideapankista alkoi saman tien puskea ulos auttavia toimia ensi kautta ajatellen.

Sotkamon ravintola Messissä nautitun ruokailun jälkeen aikaa riitti ennen bussin lähtöä myös lautapelin peluuseen. Pelipöydän ääressä ovat Aki Orava, Jere Vikström, Niko Korhonen ja Kosti Rautiainen. Aki voitti, kuten ilmeestä on luettavissa!

J. Heikkinen kävi hankkimassa itsellensä Sotkamon R-Kioskilta violetin Jymy-peruukin. Jimistä kuoriutui heti playoff-kannattaja…

…kun taas Immo Rautiaisen habitus oli selkeästi brittiläisen punk-rokkarin, viimeisteltynä kera vakosamettihousujen.

Eksyi se peruukki bussikuskimmekin päähän. Lopputulos: Kainuun hilpein autonkuljettaja!

Nyt jännäämään peliä Rännärillä Pattijokea vastaan! Tänään facebookista ei poikkeuksellisesti löydy live-päivitystä, sillä teknisten apuvälineiden käyttö vaihtopenkkien lähettyvillä on kielletty televisio-otteluissa. Yritetään selvitä, kerta peli töllöttimestäkin tulee!

PS. Matti-rukka meni ja repsahti. Voit katsoa tiettävästi viimeisen haastattelun Matista ennen kyseistä vastoinkäymistä Jymyn iholla -sarjan osasta 18! Jaksamista Matille!

Päivän lentävä lause: ”En tiennytkään, että se on noin taitava!” – Jani Komulainen seurasi vierestä, kun Toni Kohonen pudotteli näppiä ruutuun aamutreeneissä.

-AH