Pelipäiväblogi: Hyvinkää kutsuu

Koskenharjun kenttä aamutuimaan. Puut hiirenkorvilla, leppeä, jopa lämpimältä tuntuva tuuli ja lyöntien kaiku ilmassa, mitäpä muuta voi aamutreeneiltä toivoa, ainakaan kentän laidalla seistessä. Jopa valtakunnan median korviin oli kantautunut tieto Jymyn yöpymisestä Jyväskylässä, joten seuraamme lyöttäytyi joukkueen linssiluteitten (lue Jimi Heikkinen) riemuksi myös mies videokameran kera.

Hyvinkään pesäpallostadion, Pihkala, toi monelle pelaajalle mieleen muistoja tai erinäisiä mielleyhtymiä.

Jimi muisteli lämmöllä Hyvinkään Itälänttä vuodelta 2004.

– Jäin antamaan doping-näytettä ja myöhästyin junasta. Venähti vähän sitten tuo kotiinpaluu, totesi Jimi hyräillen Donna Summersin Hot Stuff -kappaletta, jonka voisi sanoa olevan kunnarikellon ohella jopa yksi Pihkalan ominaispiirre.

Pelipäällikkö Kuosmasen muisto ei ollut aivan yhtä ruusuinen. Mikko muisteli aamupalaa syödessään kesää vuodelta 1993, kun hän kävi Siilinjärven paidassa pelaamassa Tahkoa vastaan. Tuossa urheilutapahtumassa hän oli omien sanojensa mukaan ”vahvasti läsnä”.

– Siinä oli tulossa ajolähtö Kuusiniemelle, kun kysymysheitto pääsi karkaamaan kolmosvahdilta. Kenttähän siinä tyhjeni ja Karralla oli yht’äkkiä edessään nollatilanne. Hyvinkään pojat sanoivat vielä siinä kolmenkymmenen juoksun johtoasemassa, että aikovat hieman höllätä. Eihän se peli päättynytkään kuin 51-5.

Ottelun tilastot

Mitähän nämä muistelot nyt sitten tietää peliä ajatellen?

Päivän polttava puheenaihe:

Jyväskylä kesäkaupunkina?

AH