Pelipäiväblogi: Ihmemiehiä

Tänään onkin tiedossa sitten mielenkiintoinen kamppailu: Jymy – Ankkurit. Joku voisi pitää sisällöntuottajaa tärähtäneenä, jopa viimeisenkin järkensä hivenen menettäneenä. Kuinka runkosarjan toisella ja kymmenennellä sijalla olevien joukkueiden välisestä kamppailusta saadaan mielenkiintoinen, jopa kutkuttavan jännittävä?

Helposti.

Tässä välissä on syytä muistaa se, että Alajärvi teki yhden tämän vuosituhannen suurimmista palloilupommeista viime keväänä, kun se voitti Jymyn Hiukassa suoraan jaksoin 2-0 (4-3, 2-1). Pesäpallo on peli ja pelipallo on pyöreä.

Toisekseen, ei ole minkäänlaista syytä aliarvioida sellaista joukkuetta, jonka peräsimessä on kaikkien aikojen kasari-ikoni: Angus MacGyver!

Ihmemies MacGyver! Phoenix Foundation! Musiikkia maestro!

Mikäli hämmennyksesi on vilpitön, on aika tarkastaa alla oleva kuva.

matti_dean

Kyseessähän on siis Alajärven Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen ja hänen ilmetty kaksoisolentonsa, näyttelijä Richard Dean Anderson. Hollywood-näyttelijöitä alkaa olla jo sen verran kasassa, että jonkun on aika ottaa Markus Seliniin yhteyttä ja alkaa keskustella vakavasti pesäpalloaiheisen toiminta/urheiluelokuvan tuottamisesta.

Ja kyllä, nämä kaksoisolennot eivät siis jää vielä tähän, näitähän meillä riittää! Yllä olevalla kuvalla on kaiken lisäksi jo pientä nostalgia-arvoa, se kun löytyi arkistosta peräti kuuden vuoden takaa!

On peli sotkamolaisyleisölle muullakin tavoin mielenkiintoinen: Alajärven paidassa pelaa muuan Niilo Piiponniemi, joka on Ankkureilla siis vuokralla Sotkamon Jymyn joukkueesta. Ylimääräistä sähköä on siis varmasti ilmassa.

Niilo kuvassa viime kesänä Jymy-paidassa.
Niilo kuvassa viime kesänä Jymy-paidassa.

Päivän polttavin puheenaihe:

Pesäpalloilijoiden nimet kolmannelle kotimaiselle käännettynä. Tarvitseeko tätä edes erikseen avata? Oikeanlaisessa mielentilassa tällä saa yllättävän helpot naurut aikaiseksi. Arvuutella saa, jos uskaltaa!

Axel Squirrel
Patrick Bonfire
Bert Gravy
Mickey Beachbay
Mike Gallop
Ian Overhouse
Joshua Millpeninsula
Matthew Otter
Michael Burbot
Tom Hillside
Johnny Eastlight
Matty Tittyfield

Niitä on jo joukkueellinen. Nyt saa riittää.

PS. Mikäli joku ihmettelee nimensä ilmestymistä kyseiseen blogiin, huoli pois, kyseessä ei ole henkilökohtainen ihmisjahti. Nimenne sattuvat vain sopimaan käännösleikkiin. Morjestellaan kun tavataan!

-AH