Pelipäiväblogi: Kasari-Kitro

Kitron pesäpallostadion. Tuo pesäpalloihmisille nostalgiaa tihkuva kansallispelin pyhättö. 80-luvun, sekä 90-luvun alun pesäpallon isä, äiti ja isoäiti. Tänne tullessa kokee saapuneensa kotiin, vaikka ei Alajärven läheltä olisikaan. Sen verran kuitenkin pesäpalloniilojen vhs-hyllyt ovat notkuneet alajärveläistä videomateriaalia noilta ajoilta.

Katsokaa nyt tätäkin.

Siellä pauhuvat torvet, yleisö on piirittänyt koko kentän takarajaa ja rakennusten kattoja myöten ja tuomarit ovat pukeutuneet kenties yhteen tyylikkäimmistä tuomariasuista pesäpallohistoriassa. Ja niin. Kari Hiltunen selostaa. Liitettäkööt hänen silkkinen äänensäkin nyt Kitron vetovoimaan.

Tässä välissä, ennen kuin siirrytään illan matsiin (Sotkamo-Alajärvi) on hyvä muistuttaa myös Hiukassa lauantai-sunnuntai akselilla pompittavasta hyväntekeväisyystapahtumasta. Tapahtumassa hypitään 24 tuntia putkeen kainuulaisten erityisnuorten hyväksi ja Roope Korhonen haastaakin kaikki kynnelle kykenevät mukaan tekemään hyvää ja hankkimaan samalla kevyen lämmön päälle.

Pyrimme viimeiseen asti välttämään Roopen lyöntikunnon salaisuuden paljastamista, mutta menkööt tuo nyt tämän kerran, hyvällä asialla kun ollaan.

Blogi uhkaa täyttyä videoista, mutta menkööt nyt tämän kerran! Viime pelin otteluraportissa kesätoimittajamme Peter Lehmusvuori kehui Kankaanpään kolmoskoppari Antti Rinnevuoren haamupelastusta Roope Korhosen lyönnistä, eikä suotta. Itse en paikalla ollut (shame on me), mutta kelat esiin kaivettuani joudun komppaamaan täysin lomittajani ylistyssanoja: ”Tasapelin Kankaanpäälle pelasti Antti Rinnevuori komealla, youtube-tasoisella syöksykopillaan Roope Korhosen kanuunaan.”

Kuva on hieman rakeisen VHS-mäinen, mutta pistetään tämä nyt päivän vierasstadionin, Kasari-Kitron piikkiin!

PS. Yllä olevassa kuvassa kuikistelee Piiponniemen Niilo, joka Alajärvellä vuokralla alkukaudesta pelattuaan palaa nyt siis takaisin Kitrolle, tällä kertaa vierasjoukkueen paidassa.

-AH