Pelipäiväblogi: Kenttää ja avaruutta haljotaan

Kentän halkaisu. Tuo miehekkäimmistä läpilyönneistä se miehekkäin, vai voitteko väittää vastaan? Pallo laakana takaa koppareiden välistä kauas mainosaitojen taakse, ulkopelaajat syöksyvät ristiin rastiin ja kaikki joutuvat lopulta kuitenkin toteamaan sen, että lyönti oli niin käsittämättömän oikeaan paikkaan ja oikealla nopeudella sijoitettu, että pallon kiinni saaminen oli vain kaunis ajatus.

No, aina voidaan olla eri mieltä asioista, mutta jos pelaajat, jotka töröttävät palttiarallaa 90 metrin päässä kotipesästä, eivät ehdi katkaisemaan lyöntiä, on lyönnin oltava valtaisa.

Ja ei, en lotkauta korvaani puheille ulkopelivirheistä.

Esimerkki numero yksi: Roope Korhonen torstain ottelussa Pattijokea vastaan

Pelin kutkuttavan jännittävään draaman kaareen yhdistetty vastustamaton läpilyönti sai Hiukan pesäpallostadionilla torstai-iltana peliä seuranneet ihmiset ihmeelliseen transsiin ja isot miehetkin herkistymään. Silminnäkijälausunnot kertovat jopa pesäpallolegenda Kari Hakkaraisen nousseen taputtamaan lyönnille seisten.

Esimerkki numero kaksi: Simo Eerikäisen kentänhalkaisu ensimmäisessä finaalissa 2003

Jymy meni tuolloin Kinnarin Pesistä vastaan toisella jaksolla menojaan, mutta silti selvässä tappioasemassa Simo Eerikäisen takaa keskeltä naapuruston pihamaalle kiskaistu lyönti sai yleisön ja pelaajiston villiintymään ja televisokommentaattori Olli Viljarannan keskeyttämään pesisjargoninsa todeten yksinkertaisen epäuskoisena: ”Olipa hurja lyönti.”

Sanokaa minun sanoneen, halkaisuilla on meihin outo, jopa hieman yliluonnollinen vaikutus.

Täytyy muistuttaa blogin lukijoita myös siitä, että Sotkamon Jymyn ja pakarantrimmaajien yhdessä järjestämä 24 tunnin pompputapahtuma trampoliinilla lähestyy Hiukan pesäpallostadionilla loppusuoraa. Mitatuissa yhteispompuissa 100 kilometriä (tätä pidetään avaruuden rajana) on tähtäimessä, ja pomppiminen loppuu tämän päivän Sotkamon ja Joensuun välisen ottelun jaksotauolla. Vielä ehtii mukaan hyppimään, sillä pientä maksua vastaan pääsee mukaan rikkomaan ennätystä ja tuotothan lahjoitetaan kohdistettuun nuorisotyöhön Kainuussa! Tätä kirjoittaessa pomppiminen liikkui kahdeksankymmenenviiden kilometrin yhteiskorkeudessa.

haastepomppu_pienin

-AH