Pelipäiväblogi: Kesäpäivä Kitrolla (Päivitetty 24.7.2012 klo 17:19)

Tänään on luvassa vieraspelireissu Alajärvelle, jossa vastaan asettuu siis Ankkurit. Toimituksen lähteiden mukaan Kitron pesäpallostadionille on asennettu uusi hiekkatekonurmi, joten saa nähdä miten pallo käyttäytyy upouudella alustalla. Pelipäiväblogin musakorneri on myöskin löytänyt Ankkureiden vanhan kannatuslaulun, joka suorastaan henkii kahdeksankymmnetäluvun, seuran menestysvuosien, henkeä. Vai mitä olette mieltä?

Palataan kuitenkin ensin vielä menneeseen viikonloppuun, jolloin Sotkamossa järjestettiin Itä-Länsi -tapahtuma. Jymyn iholla -sarjan viidestoista osa keskittyy sunnuntaina pelattuun miesten otteluun.

Mainittakoon vielä, että tämä osa tullaan muistamaan sinä osana, jossa mäkihyppylegenda Matti Nykänen vieraili! Jos katsotte tarkkaan, Matti vilahtaa ruudulla ajassa 2:46-2:48, tsempaten lännen joukkuetta!

Ette kai odottaneet enempää?

PS. Jos joku ällistelee artikkelikuvaa, niin kyllä, näette aivan oikein. RISTO OJANPERÄ käyttää JYMY-satneevarjoa. Mies vielä suorastaan hehkuu tyytyväisyyttä!

Tuhlaajapojan paluu

Jos ei tietäisi, että Aki Oravan ajoista Alajärven paidassa on jo muutamia vuosia, voisi luulla, että hän on edelleen Ankkureiden pelaaja. Kentälle saapuessa ilmassa raikuivat ”Hyvä Aki”-huudot ja Aki otti juniorijoukon huomioon maailmantähden tyyneydellä.

Aki ja Akin opetuslapset. Pojat olivat tekemässä Akista täksi illaksi Ankkureiden pelaajaa ja antamassa vaihdossa Jymyn käyttöön Jere Saukon. Pelinjohtaja Kuosmasen mukaan asia olisi vain järjestelykysymys.

Hartikaisen Antti muisteli myös A-poikien finaalia Kitron stadionilla vuodelta 2003, jolloin Jymy ja Ankkurit pelasivat vastakkain. Kuusi lyötyä juoksua kyseisessä ottelussa tehtaillut Mikko Korhonen oli Hartikaisen mukaan kaivanut toisen jakson viimeisellä aikalisällä huoltolaukusta esiin vanhan nokialaisen 5110:n ja pirauttanut ystävälleen Pekka Saarelle todeten, että kolme paloa kun tässä vaan tehdään niin voitetaan mestaruus.

– Tuohon aikaan pilapuhelut elivät kulta-aikaansa, Mikko myhäilee.

Vaan eihän tuossa puhelussa mitään pilaa ollut, Jymyhän sen pelin voitti. Kurkkaa tästä ottelun tilastot.

Aki oli poikkeuksellisen hiljaa kyseisen keskustelun ajan, liekö johtunut siitä, että oli tuossa pelissä hävinneen joukkueen riveissä!

Päivän polttava puheenaihe: Jimi Heikkisen tennispallotemppu miesten Itä-Lännessä. Immo Rautiainen oli viimeiseen asti sitä mieltä, että kyseisestä tilanteesta olisi kuulunut tulla Puputista palo, poltettiinhan hänet kuitenkin virallisella pelivälineellä. Harhaan heitetty pallo kun oli se taskusta kaivettu tennispallo.

-AH