Pelipäiväblogi: Kyllä kesä on kiva

Kyselyitä videomateriaalia kohtaan Roadtripiltä on esitetty allekirjoittanutta kohtaan, joten täältä pesee ja linkoaa! Materiaalia kertyi sen verran, että kovan työstämisen ja filmikelojen leikkelyn jälkeen käteen jäi kenties yksi tapahtumarikkaimmista Jymyn iholla -ohjelmasarjan jaksoista.

Jymyn iholla -sarjan 22. jakso kurkkaa kulissien taakse mm. Jymyn ottelutapahtuman äänimainosten syntymisessä, pureutuu tamperelaiseen torikulttuuriin, selvittää missä asiassa Korhosen Mikko yrittää olla Jymylegenda Jorma Parviaisen veroinen ja paljon paljon muuta. Nähdäänpä jaksossa myös ohjelmasarjan ensimmäinen pesänvälin varastaminen (vihdoin ja viimein!). Siitäpä videota tulille, olkaapa hyvät.

Tähän väliin on pakko nostaa esille myös hekumallinen sää, joka hellii jo toukokuussa ihmisiä ainakin täällä Kainuussa heinäkuun veroisesti. Tälläkin hetkellä lämpömittarin elohopea hätyyttelee hellerajaa, ja kun muistelee viime toukokuuta ja koko kesää, on lämpöinen keli tervetullutta vaihtelua.

Vaikka vertailu viime toukokuun kahdenteentoista päivään on epäedullista, ehtiihän sää vaihtua parissa viikossa radikaalisti, on mielenkiintoista nostaa esille tuon kyseisen päivän lämpötilan sekä yleisön keskiarvo. Yleisöä oli keskimäärin 728 katsojaa, mutta eipä käy urheilukansaa syyttäminen, olihan lämpökeskiarvo pelipaikkakunnilla huikeat +7 astetta celsiusta (Lähde: Bittilähde).

Toisaalta, mitähän varten Suomessa ei ole sellaista urheilukulttuuria, että huonon sään yllättäessä ihmiset sisuuntuisivat ja pukisivat päällensä tarvittaessa vaikka pilkkihaalarit ja tulisivat armottomalla sykkeellä ja intohimolla kannustavat omansa voittoon ja pelastamaan koko ottelun. Nythän huono sää jättää osan katsojista kotiin ja osa urheasti istuu tyhjillä lehtereillä.

Tänään ei kuitenkaan tarvitse tuota miettiä, shortsit jalkaan ja Hiukan pesäpallostadionille huippupesäpallon seuraamisen lisäksi aurinkoa palvomaan klo 18 alkaen!

Aki Oravan mailan teipit ja teksti vaihtuivat, mutta tämän kauden latina-teema säilyi. Tällä kertaa mailassa lukee vapaasti suomennettuna: "vaivaa vaatii voitto".
Aki Oravan mailan teipit ja teksti vaihtuivat, mutta tämän kauden latina-teema säilyi. Tällä kertaa mailassa lukee vapaasti suomennettuna: ”vaivaa vaatii voitto”.

Päivän twiittaus:

”Voitettiin 60 juoksun erolla ja peli lopetettiin. Jätkät löi järkyttävän hienoja lyöntejä ja Kuosmanen totesi olevansa voittava pj #pesisuni” – Mikko Korhonen (‏@doksakorhonen) näki unia peliä edeltävänä yönä. Oliko kyseessä enne? Nyt unientulkitsijat hereille hoi!

-AH