Pelipäiväblogi: Midaan kosketus

Lukemattomien ihmisten huulilla pyörinyt, viime kesänä keskeneräiseksi jäänyt Kainuun Midas –kilpailu oli ehtinyt useimmilla urheilujännäreillä jäädä jo syvään unohduksen alhoon, olihan sateen takia keskeytetyn kisan mittelöinnistä aikaa jo kokonainen vuosi, mutta viime perjantai kaiken muuttaa sai.

Kainuun Midas? Mistä kummasta on kyse?

Onneksi meillä on video. Hyvät naiset ja arvoisat herrasmiehet, verestellään muistojamme viime kesältä katsomalla Jymyn iholla –ohjelmasarjan neljästoista osa.

Kainuun Midas- kilpailussa miteltiin siis eri urheilulajeissa, osanottajina Jymyn Antti Hartikainen ja kajaanilaistunut urheiluvaikuttaja Jani Lipsanen. Lajit olivat golf (voittaja Antti Hartikainen), frisbeegolf (voittaja Jani Lipsanen), NHL-jääkiekkopeli videopelikonsolilla (voittaja Jani Lipsanen) ja viimeisenä tennis, joka jouduttiin lykkäämään ja monien luulon mukaan perumaan huonon sään vuoksi.

Luulo perumisesta oli ennenaikainen, sillä perjantai päätti tämän odotuksen ja asetti derbyn lopulliseen tulemaan. Jani Lipsanen rohkaistui kaivautumaan kolostaan vuoden piilottelun jälkeen ja haastamaan Antin kahden erän tennismatsiin.

Tässä kuvamateriaalia perjantailta!

Antti Hartikainen ja loppukesän viimeisintä huutoa oleva tenniskuosi. Huomatkaa hameesta löytyvä, kostyymiin linjakkuutta anytava halkio.
Antti Hartikainen ja loppukesän viimeisintä huutoa oleva tenniskuosi. Huomatkaa hameesta löytyvä, kostyymiin linjakkuutta antava halkio.
Kilpakumppanit Jani ja Antti verkolla kättelyssä. Jani yrittää psyykata Anttia käyttämällä vanhaa "mitä sulla on paidassasi" -kikkaa. Kauaa ei kuitenkaan Janin virne säilynyt kasvoilla, sillä SuperJymyn tennisanalyytikko Mikko Korhosen mukaan Antin sangen moderni kämmenlyönti sulavahkolla, mutta kierteettömällä tekniikalla oli Lipsaselle myrkkyä.
Kilpakumppanit Jani ja Antti verkolla kättelyssä. Jani yrittää psyykata Anttia käyttämällä vanhaa ”mitä sulla on paidassasi” -kikkaa. Kauaa ei kuitenkaan Janin virne säilynyt kasvoilla, sillä SuperJymyn tennisanalyytikko Mikko Korhosen mukaan Antin sangen moderni kämmenlyönti sulavahkolla, mutta kierteettömällä tekniikalla oli Lipsaselle myrkkyä.
Pelaajien ja kannustusjoukon yhteispotretti. Klikkaa kuvaa nähdäksesi se isompana.
Pelaajien ja kannustusjoukon yhteispotretti. Klikkaa kuvaa nähdäksesi se isompana.

Niin aivan, kuinka se itse matsi päättyi? Lipsanenhan sen taisi voittaa, mutta hänen ei toisaalta tarvinnut tarkkailla säädyllisyydessä säilymistä kera korkean halkion. Doping-testi jäi myös suorittamatta, eikä toimitus tavoittanut Lipsasta kommentoimaan tekemättömäksi jääneen A-näytteen mahdollisen positiivisen testituloksen aiheutumatta jäänyttä kohua.

PS. Ihmettelijöille tiedoksi, kyseessähän oli Antti Hartikaisen siviilisäädyn vaihtumisen pienimuotoinen juhlistaminen! Onneksi olkoon Antti Hartikainen, tuore ja onnellinen ukkomies!

-AH