Pelipäiväblogi: Missä on nuoruuteni pesäpallon vuosikirja?

Pesäpallon vuosikirja. Tuo pesäpallosta kiinnostuneiden tilastoniilojen ehdoton ykkösopus, suoranainen raamattu. Tuon kirjan kera on vintille piilouduttu ja opeteltu jok’ikisen vuoden tilastovoittajat, yleisömääräennätykset, mestaruudet ja muu tarpeellinen data, mitä itseään kunnioittava pesäpalloseuraaja nyt vain voi tarvita.

Näiden jokavuotisten kirjojen kanssa on vietetty kesämökillä monet monituiset hetket, kyselty vuoden lukkari –titteleiden voittajia lävitse tietokilpailun tapaan ja muutenkin selattu kirjat kannesta kanteen läpi niin monta kertaa, että sivujen liimanidos on alkanut osoittaa jo elähtämisen merkkejä.

Nyt tämän kesän vedos on käsissämme, Jymyn bussissa (no, tarkkaan ottaen se oli käsissämme muutama tunti sitten) ja mitä huomaammekaan! Yksi ehdottoman tärkeä, vuosia pesäpallokansaa kiinnostanut ja viihdyttänyt tiedonjyvä on jätetty pois, nimittäin pelaajien ammatit! Pöyristyttävää! Sanalla sanoen järkyttävää!

Mikko tutkii pesäpallon vuosikirjaa sen arvolle sopivalla pietetiillä.
Mikko tutkii pesäpallon vuosikirjaa sen arvolle sopivalla pieteetillä.

Missä ovat koti-isät, nuohoojat ja opiskelijat? Pesäpallon vuosikirja on kadottanut inhimillisen piirteensä, tuon asian mikä sai pelaajalistat tuntumaan paljon syvemmältä, pelaajien sielunmaisemaa luotaavana. ”Jaa, hän on vahtimestari.” ”Olisitko kuvitellut hänen olevan vanginvartija?” ”Vieläkö se opiskelee?” Nämä kysymykset jäävät nyt ilman vastauksia, oikeastaan kysymykset jäävät kokonaisuudessaan kysymättä.

Pala nuoruuttamme on pirstaleina.

Vetoan pesäpallon vuosikirjan toimittajakuntaan, pelaajien ammatilistaukset on ehdottomasti saatava takaisin!

Ja sitten itse asiaan! Kuin kaksi marjaa -kuvan suunnattoman suosion seurauksena (vaikeneminen on myöntymisen merkki) pelipäiväblogi jatkaa pesäpallomaailman kaksoisolentojen saalistamista. Tällä kertaa on vuorossa pesäpallolegenda, kuuden Suomen mestaruuden (Jymyssä voitetun) Marko Kähkönen, joka näyttää erehdyttävästi eräältä filmitähdeltä. Vai näyttääkö tuo filmitähti sittenkin Markolta?

kaksi_marjaa_2_pieni

Onkohan kukaan koskaan huomauttanut Ewania asiasta?

Hei, pelataan tänään myös huikean jännittävä pesäpallokamppailu Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välillä (raporttia edellistä kohtaamisesta kauden alla) täällä Joensuun Mehtimäellä! Jymyn joukkuuenjohtaja Antti-Jussi Korhonen antoi kiveen kirjoitetun arvionsa illan yleisömäärästä: 1700 ja risat päälle. Tai ainakin 1400. Mene ja tiedä. Se on varmaa, että Mehtimäen yleisöennätys on 2819 katsojaa vuodelta 2005, Joensuun ja Kiteen välisestä paikalliskamppailusta.

Ja tämänkin tiedon tarjosi pesäpallon vuosikirja.

PS. Palataan pelin aikana Jymyn twitterissä!

-AH