Pelipäiväblogi: Onhan ne jokeritkin ihmisiä

Puolivälieräsarja on Sotkamon Jymylle tänään keskiviikkona katkolla ja mikäs tässä huippupesäpalloa kauniissa Keski-Suomessa on tänään seuratessa, sääkin kun antaisi myöten vaikka ihan vain aurinkokatsomossa lekotteluun.

Kiri on tehnyt kokoonpanoonsa pieniä viilauksia sitten viime ottelun. Ennen Itä-Länsi –tapahtumaa Hiukassa kasvoihinsa pallon saanut nuori ja lupaava pelaaja Ville Kotro on tänään etumies Atte Vatasen tilalla kokoonpanossa. Saa nähdä kuka siepparin paikalla pelaa, Hannu Kiukkostahan tuo Komulaisen Jani sille paikalle spekuloi.

Treenipaikkana matkan varrella toiminut Puijonlaakson pesäpallostadion on ehdottomasti yksi Suomen komeimmista stadioneista. Kyllä tältä paikalta mieluusti peliä seuraisi!

Bussimatkan mielenkiintoisin anti oli urheilulehti Veikkaajasta löytyneestä jutusta kirvonnut keskustelu. Veikkaajassa pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi harmittelee sitä, että vastuu ei jakaudu tarpeeksi useille pelimiehille, vaan kasautuu tietyille pelaajille.

Tästä syntyi sitten kiihkeä keskustelu siitä, josko asia onkin niin, että vastuuta kantavia pelaajia on edelleen sama määrä, mutta jokeripelaajien kasvanut rooli jättää yhdeksikössä peräpään pelaajat pienemmälle vastuulle. Immo Rautiainen muisti jopa lukeneensa jostain ideasta, jossa jokereiden määrää voitaisiin vähentää esimerkiksi yhteen tai kahteen. Tällä tavoin vastuu yhdeksikössä kasvaisi sisäpelissä roimasti.

Hyvänä puolena muutoksessa olisi junioripuolella se, että pienemmälläkin pelaajamäärällä saataisiin jo joukkue kasaan. Tällöin vaatimattomammilla harrastajamäärillä toimivat seurat eivät antaisi isommilleen etua. Vähenisihän siinä samalla myös pelaajien toimettomuus.

Päätänsä nosti lopulta kuitenkin perisuomalaiseen tapaan tämä vastarannankiiskiys. Immon huolena oli nykyisinkin paljon esillä oleva lasten ja nuorten syrjäytyminen.

– Mitä se yksinäinen jokeripelaaja sitten tekisi ulkovuorojen aikaan siellä vaihtopenkillä? kuuluivat Immon huolestuneet sanat.

Kyllä sieltä niitä huoltajia kaveriksi löytyisi!

Taukopaikalla majaillut kyseisen pysähdyspaikan omistajan bokserin hellyyttävä katse kirvoitti Toni Kohosenkin antamaan koiralle muutamat rapsutukset…

…ja löytyihän niitä koiraihmisiä sitten enemmänkin!

Bussikuskimme onnistui siivilöimään tummien lasiensa läpi taivaalta haloilmiöksi kutsuttavan optisen ilmiön! Tietääkö joku, ounasteleeko se hyvää pelin kannalta?

Päivän lentävä lause:
”Onhan ne jokeritkin ihmisiä.” – Jimi Heikkinen halusi muistuttaa kanssakuulijoita jokeripelaajien inhimillisyydestä.

-AH