Pelipäiväblogi: Pesäpalloa ja lähiruokaa (Päivitetty 19.7.2012 klo 15:00)

Tänään on tavallista enemmän jännitystä ilmassa, ei vain siksi, että on pelipäivä, vaan myös siksi, että elämme Itä-Länsi -tapahtuman aattoa.

Sotkamon Jymyn peleissä on tällä kaudella vahvasti mukana kainuulainen lähiruoka. Sotkamon Jymyn ja Jyväskylän Kirin (lue ennakko täältä) välinen ottelu tänään on lähiruoka-teemapeli ja suurena kulinaristina tunnettu Jimi Heikkinen otti tehtäväkseen makustella tuossa ottelussa ja Itä-Lännessä myytävän lähiruokakassin sisältöä.

Toukokuussa matkustaessamme Kirin vieraaksi, nostin esille varsin sympaattisen, mutta ah niin tarttuvan pesistunnarin, joka oli Jyväskylän Kirin kannatuslaulu. Vaan Kirille on täksi kaudeksi tehty uusi ralli!

Keski-suomalaiset tekivät sen taas. Ei siitä mihinkään pääse!

Nyt kun Itä-Länsi on muuten näinkin lähellä, voi pahinta odotuksen tuskaa lievittää tutkimalla Ylen Elävän arkiston Itä-Länsi kokoelmaa. Onhan vaan melkoinen kavalkadi arvo-ottelu -historiaa!

PS. Jymyn iholla -sarjan kahdeksannessa osassa Aki oli ihastunut Brita Koivusen esittämään lastenlauluun Pikku juna, jota emme kuitenkaan löydetyksi saaneet.

Uskokaa tai älkää, nimimerkki az löysi tämän mieleenpainuvan lastenlaulun ja linkitti sen onneksemme Superjymyn sivuille! Eikun kuuntelemaan! Ei hehkuttanut Aki turhaan tätä lastenlaulujen helmeä.

Otteluennakko

Artikkelikuvassa olevan mailan omistaja Aki Orava ennakoi aamutreenien yhteydessä illan Jyväskylän Kiriä vastaan pelattavaa ottelua ja lähettää samalla pienet katkeransuloiset terveiset sunnuntaina viidennen miesten arvo-ottelun pelaavalle Jimi Heikkiselle. Aki pyysi huomauttamaan, että Ronnie James Dio -merkkinen maila on nyt jätetty syrjään ja tänään mies lyö palloa Manowar-erkkauksella!

-AH