Pelipäiväblogi: Runkosarjan loppu häämöttää (Päivitetty 2.8.2012 klo 17:31)

Runkosarja on loppusuoralla! Jäljellä on enää kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen on tänään Koskenkorvalla. Pelin henkihän on seuraavanlainen: Jymy tarvitsee runkosarjan voiton varmistamiseen kolme pistettä noista kahdesta pelistä. Tämän päivän kamppailu on samalla myös Superpesiksen viikon ottelu ja otteluennakon löydät Superpesiksen nettisivuilta.

Tähän väliin on aivan pakko nostaa esille käynnissä olevien olympialaisten tiimoilta eräs seikka. Koripalloa Ylen myöhäisilloissa on selostanut Kari Hiltunen, jonka lähestulkoon hypnoottisen rauhallinen ääni tuli myös pesäpallon ystäville tutuksi 80-90 -lukujen taitteessa pesislähetyksien selostuksissa.

Niin vain internetin ihmeellisestä maailmasta löytyi ote Hiltusen pesäpalloselostuksista, vieläpä Jymyn pelistä.

Tuossa selostusäänessä on kyllä jotain jännää nostalgista tenhoa, ei siitä mihinkään pääse. Niin, ja löytyyhän videolta myös ikinuori Tapio Suominen kalapuikkoviiksineen.

Nostaligantäyteinen alkumatka

Toholampi antaa Jani Komulaista lainatakseni puitteillaan perusteet hyville aamutreeneille. Kuvassa David Beckhamin tyyneydellä palloa potkaiseva Antti Hartikainenkin pääsi viilaamaan vapaapotkuja alkulämpöjalkapalloa varten.

Alkumatkalla pelifiilistä haettiin vanhoja pesisväläyksiä katselemalla ja toimitus onkin nyt tehnyt arkistojen helmistä muutaman kuvakaappauksen. Kuvissa esiintyy entisiä ja nykyisiä pesäpallovaikuttajia ja te lukijat saattekin nyt pähkäillä, keitä kuvissa esiintyy. Olkaa hyvät!

A. Ensimmäinen kuva on jokseenkin helppo, tämä herra nimittäin vaikuttaa tälläkin hetkellä Jymyn kaarella hyvinkin näkyvässä roolissa. Kuvassa kyseinen henkilö edustaa Siilinjärven Pesistä.

B. Toinenkin kuva-arvoitus on helppo, jos jääkiekko on yhtään lähellä sydäntä. Tämä komean hiuskuontalon omaava herrasmies oli kyseisen haastattelun aikaan Oulun Lipon toimitusjohtaja.

C. Kolmas herra X onkin jo vähän kinkkisempi, täytyy myöntää, että allekirjoittanutkaan ei tunnistanut kasvonpiirteitä ensisilmäyksellä. Tämä etäisesti Harry Potteria kuvassa muistuttava pesäpallolegenda on pelannut myös mm. Sotkamon Jymyssä ja vaikuttaa edelleen pesäpallokentillä.

Vastauksiin voit käyttää alla olevaa kommenttikenttää tahi Jymyn Facebookkia!

-AH