Pelipäiväblogi: Vaihdan farkut verkkarihousuun (Päivitetty 16.6. klo 21:35)

Tämän päivän pelipäiväblogi aloitetaan pienellä muistelolla, joka ei suoranaisesti liity Jymyn joukkueeseen. Eilinen perjantai tullaan muistamaan päivänä, jolloin Kajaanin Spartakin Miesten Suomensarjajoukkue kuopattiin, luultavasti lopullisesti. Päätös sarjasta luopumisesta tapahtui talvella ja syynä joukkueen toiminnan lopettamiselle oli pelaajapula. Syy herätti osaltaan hämmennystä, sillä joukkueen muistotilaisuuteen saapui vähintäänkin joukkueellinen pelaajia. No, tutkimattomia ovat poskiosumien tiet.

"Spartakin pojilla on suunta aina etiäpäin, se mikä jää taakse, on muiden seurojen ongelma." - Kuvassa osa Spartakin Miesten Suomensarjajoukkueen pelaajista. Taustalla Spartakin legendaarinen linja-auto.

Joukkueestahan löytyy kuitenkin myös kytkös Jymyyn, sillä kaudella 2010 Mikko Korhonen pelasi Spartakin paidassa yhden Suomensarja-ottelun Kiiminkiä vastaan, jossa hän löi neljä juoksua ja saalisti seitsemän kärkilyöntiä. Tämän lisäksi toinen joukkueen perustajajäsenistä on toiminut 2000-luvun alkupuolella Jymy-nallena.

Nyt kun ollaan Joensuuhun Mehtimäen kentälle matkalla ja päästy vauhtiin näissä pesisjoukkueiden kannatuslaulujen esittelyssä, jatketaan Joensuun Mailan muutaman vuoden takaisella rallilla. Tyylilajina on tällä kertaa hevi ja kappale toteuttaa sympaattisen mukiinmenevästi kannatuslaulun funktion.

PS. Mehtimäellä on muuten paljon itikoita, pienenä vinkkinä tätä lukeville ja paikalle saapuville pesisihmisille!

PPS. Joku saattaa miettiä, mitä Jormuaan johdattava tienviitta tekee pelipäiväblogissa. Siinähän miettii, kyllä Jormua on aina Jormua!

Lauantain epilogi

Voitokkaan vieraspelin jälkeen Mikko Korhonen äityi sentimentaaliseksi edustamansa seurajoukkueen Kajaanin Spartakin pesäpallojoukkueen kohtalosta.

– Vaikka seura on poissa, toivottavasti aate säilyy. Toivon, että pojat pääsevät jatkamaan uraansa muissa pesäpallojoukkueissa, Mikko totesi ja hukutti surunsa palaseen herkullista pizzaa.

Päivän nippelitieto:

Harva tietää, että Jimi Heikkisen pelatessa Joensuun Mailassa, hänelle seuraa samassa asunnossa pitivät kaksi kaniinia sekä yksi Mikko Pirhonen. Kaniinit kuulemma tuppasivat viettää aikaa keittiössä, mutta Pirhosen suosikkipaikka kyseisessä asunnossa jäi kysymysmerkiksi.

-AH