Pelipäiväblogi: Visit Lappajärvi

Lappajärvi, Järviseudun helmi. Lappajärvi on tunnettu järvestään (meteoriitista muodostuneeksi väittävät), Timo Kotipellosta sekä Aki Oravan anoppilasta. Viimeksi mainittu tullaan mitä luultavimmin muuttamaan yleisölle avoimeksi kotimuseoksi kuluvan vuosisadan aikana, jolloin siellä on nähtävissä useita Aki Oravan uraan liittyviä reliikkejä.

Niin ja olihan siellä viime yönä myös muuan pesäpallojoukkue Kainuusta viettämässä yönsä ennen kuumaa kärkikamppailua Vimpelissä!

Harjoituspaikaksi valikoitunut Lappajärven pesäpallokenttä idyllinen, jopa hieman amerikkalaista sävyä omaava kenttä (kuva yllä). Tämä rapakon takainen sävy juontuu aivan takarajan tuntumassa sijaitsevasta korkeasta aidasta. Mikäli pallon onnistuu laillisesti tuon aidan ylitse saamaan, on kunnari lähes aina taattu ja lappajärvisten kanssaihmisten kunnoitus ansaittu koko loppu-uran ajaksi, kenties jopa sen yli sankaritarujen muodossa!

Aidan toisella puolella nokkospuskassa yli liihottavien pallojen varalta passissa kykkinyt joukkueen huoltaja A-J Korhonen omasi kentästä eriävän mielipiteen, joka sisälsi sanoja, joiden merkitys on vieläkin allekirjoittaneelta selvittämättä.

No, kaikkia ei voi miellyttää!

Toimitus otti oikeuden Lappajärven ainutlaatuisesta atmosfääristä johtuen tehdä Lappajärvi-aiheisen postikortin. Saa käyttää, mutta ei ole pakko!

lappajärvi_postikortti_pieni

Päivän polttavin puheenaihe:

Superpesis vuonna 2023. Aamupalalla pohdinnassa oli se, mitkä Superpesisseurat mahdollisesti ovat kuvioissa pääsarjatasolla vielä kymmenen vuoden kuluttua. Kunnianarvoisa (joskaan ei erehtymättömäksi itseään tituleeraama) raati tuli siihen tulokseen, että Pattijoen valtikka Pohjois-Pohjanmaalla saatta siirtyä tuossa ajassa Oululle ja Kiteen läsnäolo vaihtua Haminaan tai Imatraan. Järviseudulle epäiltiin mahtuvan vain yksi joukkue ja Jyväskylän ynnä Joensuun tulevaisuus riippuu omavaraisuussäännöstä ja rahatilanteesta.

Muiden läsnäoloa pidettiinkin sitten suht’ itsestäänselvyytenä.

Niin joo, paitsi Jymyn. Sarjapaikan säilyminen on täysin Toni Kohosen ja Roope Korhosen jatkopäätöksen varassa. Kuinkahan vanhoja lienevät kesällä 2023…

Lappajärvellä oli samanaikaisesti käynnissä pingiksen kansainvälinen harjoitusleiri. Kuvassa kommunistisen Kiinan ykköstykki: Im Mo.

Lappajärvellä oli samanaikaisesti käynnissä pingiksen kansainvälinen harjoitusleiri. Kuvassa kommunistisen Kiinan ykköstykki: Im Mo.

Palataan Twitterissä! Muistakaa tarkkailla online-otteluseurantaa Bittilähteen nettisivuilla (namiskasta Online painamalla).

-AH