Tukku jatkosopimuksia – Toni Laakso Jymyyn

Sotkamon Jymy on tehnyt jatkosopimukset Riku Niemen (2 vuotta), Aapo Komulaisen (2 vuotta), Kalle Kuosmasen (1 vuosi), Matias Litmasen (1+1 vuotta), Niko Tuikan (2 vuotta) Aatu Saastamoisen (1+2 vuotta) sekä Oskari Lukkarin (2 vuotta) kanssa. Syksyn siirtomarkkinoilta Jymyyn siirtyy Kouvolan Pallonlyöjiä viimeiset vuodet edustanut 33-vuotias Toni Laakso.

Heidän lisäkseen Jymy on tehnyt tukun sopimuksia nuorten, lupaavien pelaajien kanssa. Tämänhetkisen sopimustilanteen löydät tiedotteen pohjalta.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Jymyn joukkue on nuorentunut huimasti. Joukkuetta kantaviksi avainpelaajiksi on noussut uusia roolipelaajia, eikä tahti näytä hiipuvan – päinvastoin. Nuorten pelaajien esiinmarssi ilahduttaa myös pelinjohtajana jatkavaa Jani Komulaista.

– Nuoret miehet ovat jo tämän syksyn esityksillä osoittaneet, että pystyvät henkisesti pelaamaan kovimpia pelejä. Tässä vaiheessa on kuitenkin tärkeä muistaa, että kaikki ovat vasta kehittymässä kohti Suomen huippua, niin fyysisesti kuin taidollisestikin.

Kuvassa tuulettava Aapo Komulainen teki Jymyyn kahden vuoden jatkosopimuksen.

Jymy tiedotti eilen, että Antti ja Topi Korhonen sekä Ville Väliaho jatkavat pesäpallouriaan toisaalla. Tämä avaa luonnollisesti lisää tilaa uusille vastuunkantajille.

– Lahjakkaita, potentiaalisia kavereita, mutta kukaan ei ole vielä lähelläkään sitä mitä pystyvät vielä olemaan. Tekemistä on paljon jokaisen kohdalla, mutta samalla se on mahdollisuus ja tämän myötä Jymy pystyy olemaan vielä entistä parempi joukkue tulevaisuudessa.

Jymyn pelaajapolun ulkopuolelta joukkueeseen saapuu vasurilta lyövä ja monella ulkopelipaikalla pelannut Toni Laakso, joka tuo mukanaan niin ikään potentiaalia.

– Laakso on ollut tähän saakka periaatteessa ikuinen lupaus, joka voisi olla parhaimmillaan Suomen paras pesäpalloilija. Sitä potentiaalia ei ole vielä ulosmitattu ja sen me haluamme hänestä täällä Sotkamossa tehdä, Komulainen vakuuttaa.

Kolmoskopparina kunnostautunut Riku Niemi jatkaa Jymyssä.

”Etuoikeutettu olo, se tulee ensimmäisenä mieleen!”

Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti Toni Laakso saapuu Sotkamon Jymyn väreihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Hieman reilut 350 superpesisottelua urallaan pelannut Laakso odottaa innolla uusia kuvioita Kainuussa.

– Etuoikeutettu olo, se tulee ensimmäisenä mieleen. Niin paljon löytyy intoa, että tässähän lähti kymmenen vuotta ikääkin pois, Laakso naurahtaa. 

– Olen ihan valmis laittamaan työrukkaset kouraan.

Laakso liittyy hallitsevan mestarin miehistöön, kun joukkue aloittaa yhteisen taipaleen kaudelle 2021. Vastikään 1500:n kärkilyöntipisteen rajan miesten Superpesiksen runkosarjassa ylittäneen miehen tavoitteet ovat selkeät.

– Henkilökohtaisesti haluan ottaa viimeisen askeleen ihan absoluuttiseksi huippupelaajaksi. Siihen tähdätään työnteon kautta. Sitä kautta tietää, että pystyy auttamaan joukkuetta parhaiten myös pelikentillä.

– Uskon, että juuri Sotkamossa ja Jymyssä pystyn kehittymään vielä tälläkin iällä pesäpalloilijana. Vielä on ruuvissa kiristysvaraa, sen voin luvata, intoa puhkuva Laakso jatkaa.

Toni Laakso pelasi vielä viikko sitten Hiukassa Pallonlyöjien väreissä.

Pikkupojasta asti Jymyä seuranneen pelimiehen kaulaan on muutaman viime vuoden aikana pudotettu hopeiset mitalit.

– Haluan voittaa. Ja toisaalta, kun on Jymyä vuosikausien ajan sivusta seurannut, niin kyllä tämä tietynlainen unelma on, että sinne pääsee pelaamaan, Laakso summaa.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2021
Roope Korhonen (s. 1981)
Niilo Piiponniemi (s. -91)
Niko Korhonen (s. -92)
Antti Kiiskinen (s. -97)
Kalle Kuosmanen (s. -01)
Joona Kinnunen (s. -02)
Aleksanteri Huotari (s. -03)

2022
Toni Laakso (s. -87) optio 2022
Joni Rytkönen (s. -93)
Riku Niemi (s. -97)
Oskari Lukkari (s. -99)
Matias Litmanen (s. -99) optio 2022
Konsta Kurikka (s. -01) optio 2022
Niko Tuikka (s. -02)
Atte Kuosmanen (s. -02)
Aapo Komulainen (s. -03)

2023
Aatu Saastamoinen (s. -01) optiot 2022-23

Sopimusneuvottelut jatkuvat Lauri Rönkön kanssa.

Valmennusryhmä
Jani Komulainen
Saku Komulainen

Katso sopimusten julkaisuvideo alta!

Kuvat: Janne Kuronen & Jami Ivanoff
Teksti: Olli Korhonen