Ulkopeli ei antanut Kirille mahdollisuuksia

Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 2-0 (4-1, 4-0)

Ottelun tilastot

Jymy palasi puhtaiden voittojen tielle myös kotinkentällään, kun kivenkova ulkopeli piti paikallisvastustajan vain yhdessä juoksussa. Jymylle kolme pistettä sateisesta Hiukasta lukemin 2-0.

Kun ottelun pelituomari vislasi joukkueet kiilaan, niin pitkään uhkaavana leijailleet sadepilvet repesivät. Ottelun pari ensimmäistä vuoroa pelattiinkin sadekelissä salamojen keskellä. Viisarin värähdettyä kellonlyömään 18:35 sade väistyi ja ottelu päästiin pelaamaan ihan mukavassa säässä.

Jymyn ulkopeli jatkoi siitä, mihin edellisellä kerralla Vimpelin Saarikentällä jäi. Ainoana tahrana toisen aloittavalla tullut Aki Hanhelan lyömä juoksu, mikä tippui likimain takarajalle. Toisen tasoittavalla Jymy kuitenkin karkasi, kun tänään kovassa lyöntikunnossa ollut Lauri Rönkkö kotiutti Joni Rytkösen ja syntymäpäiviään juhlinut Antti Kiiskinen sivalsi täydellisen kumuran kolmosjatkeelle ja Antti Korhonen kirmasi kotiin.

22-vuotispäiviään vietellyt Antti Kiiskinen oli tuhnuisesta kelistä huolimatta yhtä hymyä.

Roope Korhonen kotiutti kertaalleen kolmannessa vuorossa puolestaan vastustamattomalla kakkosjatkekumuralla Niilo Piiponniemen ja Jymyn laadukas ulkopeli hyydytti vieraat täysin.

Toisella jaksolla Jymyn avausvuoro oli nahu ja Kempeleen Kiri sai iskunpaikan. Tämä päättyi kuitenkin likimain, kuten Jymynkin vuoro – lyhyesti ja nopeasti. Toista mahdollisuutta Jymy ei antanut, vaan toisessa vuorossa Roope ja Niko Korhonen kihauttivat juoksut mieheen.

Kilhakoita siivuja pitkin kenttää esittänyt Lauri Rönkkö sivalsi kaksi juoksua kakkosluukusta kolmannessa vuorossa, mutta koska enempää juoksuja ei ottelussa nähty, pääsi Jymy kuivattelemaan pelipukujaan kolmen pisteen kera.

Jymyn ykköspalkittu oli lukkari Ville Väliaho, jonka johdolla Jymyn tiivis ulkopeli söi Kirin kovalyöntisen porukan. Väliaho ei kuitenkaan ollut vielä täysin tyytyväinen peliin.

– Kriittisissä paikoissa sain tehtyä kovia suorituksia, mutta silti on vielä varaa parantaa usealla sektorilla.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn pelit jatkuvat Hiukassa lauantaina, kun Imatran Pallo-Veikot saapuvat vierailulle. Ottelussa on paikalla myös iso liuta jymyläisiä pesäpallolegendoja. Ottelu alkaa klo 16, tervetuloa!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen