Superjymy hyödynsi kauden aikana OP Kevytyrittäjä -palvelua – ”sopii erinomaisesti urheiluseuroille!”

Sotkamon Jymyn ottelutapahtumien henkilöstössä työskenteli viime kaudella useampia OP Kevytyrittäjiä. Erityisesti kevytyrittäjien kädenjälki näkyi ottelutapahtuman ja TV-tuotannon digitaalisten työtehtävien parissa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Kaupallinen yhteistyö OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Keikkaluontoiset työtehtävät Sotkamon Jymyn ottelutapahtumien ympärillä työllistivät viime kaudella useita OP Kevytyrittäjiä. Yhteistyö Superjymyn ja OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa käynnistyi keväällä ja sai hyötyineen positiivisen vastaanoton ottelutapahtumissa työskentelevän henkilöstön keskuudessa.

– OP Kevytyrittäjä -palvelu on ollut monille matalan kynnyksen hyppy kohti yrittäjyyttä. Yksinkertaisuudessaan tästä toimintamallista on hyötynyt monella tavalla niin Superjymy kuin itse kevytyrittäjätkin, Superjymy Oy:n markkinointipäällikkö Olli Korhonen toteaa.

– Toimintamalli on paitsi helpottanut, myös nopeuttanut asioiden hoitoa ja ennen kaikkea antanut pääasiassa nuorille OP Kevytyrittäjille mahdollisuuden laskuttaa osaamisensa mukaan töitä myös muilta tilaajilta. Työntekeminen on muuttanut muotoaan nyky-yhteiskunnassa ja tämän tyylisillä käytänteillä ihmiset voivat oma-aloitteisesti laajentaa työnteon tapoja ja työllistymisen mahdollisuuksia, Korhonen jatkaa.

OP Kevytyrittäjänä toimiva Valtteri Timonen toimi Jymyn DJ:nä.

OP kevytyrittäjälle jää palkasta käteen jopa 20 % enemmän kuin palkansaajana. Sen lisäksi OP Kevytyrittäjä -palvelu hoitaa kaikista raskaimmat yrittäjyyteen liittyvät paperityöt. Samalla kevytyrittäjät saavat käyttöönsä myös yrittäjyyden hyödyt.

– Jokainen voi olla yrittäjä, on OP Kevytyrittäjän missio. Olemme iloisia, että Sotkamon Jymy luottaa meihin kumppanina, takaamme jokaiselle saumattoman kokemuksen yrittäjyyden aloittamisesta, sen kasvuun. Uskon palvelumme olevan nappivalinta tällekin kohderyhmälle ja tiimimme saa aidosti energiaa jokaisesta yrittäjyyden taipaleelle auttamastamme henkilöstä, OP Kevytyrittäjän johtaja Markus Sarja kommentoi yhteistyötä.

Hektisen kilpailukauden keskellä OP Kevytyrittäjä -palvelu on helpottanut Superjymyn arkea. Huippupesiksen ohella toimintamalli on käytössä myös Superjymyn järjestämissä viihde- ja kulttuuritapahtumissa. Pesäpallokauden aikana painopiste oli Superjymyn TV-tuotannon sekä ottelutapahtumien digitaalisten elementtien parissa työskennelleiden keskuudessa, mutta Superjymy ja OP Kevytyrittäjä -palvelu jatkavat ja syventävät yhteistyötään myös tulevaisuudessa.

– Kuluneen vuoden positiiviset kokemukset ovat omiaan kannustamaan meitä laajentamaan palvelun käyttöä tiiviimmäksi osaksi meidän liiketoimintaa. Kevytyrittäjyys on erinomainen valinta myös Sotkamon Jymyn sopimuspelaajille työllistää itsensä kilpailukauden ulkopuolella. Seurana me tietysti haluamme antaa pelaajille tukea ja ohjausta myös siviilielämän puolella, Korhonen summaa.

Osa Jymyn pelaajista hyödyntää tulevaisuudessa OP Kevytyrittäjä -palvelua.

Pesäpalloilijat harjoittelevat, pelaavat ja elävät ammattimaisesti, mutta Suomen kesän mittainen kilpailukausi antaa mahdollisuuden opiskella ja tehdä töitä harjoituskauden aikana.

– Perusluonteeltaan yrittäjämäiset ja projektiluontoiset työt sopivat niin pesäpalloilijalle kuin kevytyrittäjällekin ja antaa mahdollisuuden ansainnan suunnitteluun, opettaa vastuunkantoon ja tietysti jättää viivan alle isomman potin tehdystä työstä, Korhonen korostaa.

Voit lukea Jymyn ottelutapahtumissa OP Kevytyrittäjinä toimineiden tarinoita alla olevista linkeistä.

Jymyn vakiokuvaaja toimii OP Kevytyrittäjänä – ”saan kokea niin siistejä juttuja!”

Saku Moilanen ohjaa Jymyn ottelulähetykset Ruutuun OP Kevytyrittäjänä

Valtteri Timonen soittaa Hiukassa Hurriganesia OP Kevytyrittäjänä

Jymyn kotipelit selostava Petteri Timonen toimii OP Kevytyrittäjänä